Pretraga

Zbogom papirologiji, stigla je aplikacija za studente koji će na Erasmus razmjenu

A- A+

Za sve studente koji su na Erasmusu ovog tjedna lansirana je nova aplikacija – Erasmus+. Dostupna je na svim jezicima zemalja Europske unije, a svakom studentu ona omogućuje digitalnu europsku iskaznicu koja bi trebala u potpunosti zamijeniti papirologiju.

Foto: Unsplash

Izgleda da bi papirologija mogla postati prošlost, barem za studente koji su na Erasmusu. Naime, ovog tjedna je lansirana nova aplikacija Erasmus+ koja svakom studentu omogućuje digitalnu europsku iskaznicu koja bi u potpunosti trebala zamijeniti papirnatu dokumentaciju. Aplikacija je dostupna na svim jezicima zemalja EU pa tako i na hrvatskom jeziku.

– Papir službeno pripada prošlosti. Ova nova Erasmus+ aplikacija objedinit će sve na jednom mjestu za studente Erasmusa. Imati sve informacije nadohvat ruke znači manje stresa, manje vremena će se potrošiti na administrativne zahtjeve i povećat će se fleksibilnost. Europska studentska iskaznica, dostupna putem aplikacije, važan je korak prema pravom europskom obrazovnom prostoru, rekla je Mariya Gabriel, povjerenica za inovacije, istraživanja, kulturu, obrazovanje i mlade u Europskoj komisiji.

Zahvaljujući novoj aplikaciji, koja radi na Android i iOS sustavima, studenti će moći:

  • Pregledati i odabrati odredište među partnerima svog sveučilišta
  • Potpisati svoj ugovor online
  • Otkriti događaje i korisne savjete o odredištu i stupiti u kontakt s drugim učenicima
  • S europskom studentskom iskaznicom studenti će moći pristupiti raznim uslugama, muzejima, kulturnim aktivnostima i posebnim ponudama na sveučilištu domaćinu i u njihovoj zemlji

Preko 4.000 sveučilišta trenutno je uključeno u mrežu Erasmus bez papira, što im omogućuje sigurnu razmjenu podataka i lakšu identifikaciju sporazuma o učenju. Ova digitalna suradnja omogućuje uvođenje i široko priznavanje europske studentske kartice.

studentice
Share via
Copy link
Powered by Social Snap