Pretraga

Tragedija koja regiju zavila u crno: Utvrđen uzrok smrti osmero studenata kod Posušja

A- A+

Osmero studenata pronađeno je mrtvo 1. siječnja u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja. Ondje su obilježavali doček nove godine, a Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu otkrilo je kako je uzrok smrti intoksikacija ugljičnim monoksidom.

Screenshot: YouTube

Na Novu godinu u vikendici mjestu Tribistovo kod Posušja u BiH, pronađena su beživotna tijela osmero mladih. Nakon prvog očevida policija je sumnjala na trovanje plinom iz agregata. Nakon obavljene pretrage krvi, utvrđen je i službeni uzrok smrti.

– Uzrok smrti je intoksikacija ugljičnim monoksidom. U krvi svih osam osoba je nađena koncentracija ugljičnog monoksida koja je smrtonosna, potvrdio je za srednja.hr Josip Aničić, županijski tužitelj tužiteljstva u Širokom Brijegu.

Izdvojeni članak

Tužan početak nastave u Splitu, održana komemoracija za preminule studente: ‘Nećemo ih nikada zaboraviti’

Podsjetimo, svih osmero preminulih bili su studenti, 2001. godište. Troje je ove godine započelo studij na Sveučilištu u Splitu. Mirela Rezo studirala je na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Splitu, a Marija Pavković i Stipe Romić na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Ostalih petero studiralo je na Sveučilištu u Mostaru. Ivan Miličević bio je student Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Žana Pavković Filozofskog fakulteta, Mia Soldo studentica Pravnog fakulteta, Stipe Pavković student Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike i Stjepan Jukić student Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

U Hrvatskoj je zbog ove tragedije održan dan žalosti 5. siječnja, a ovoga tjedna na Sveučilištu u Splitu održana je komemoracija.