Tragična vijest s FER-a: Uginuo je Mali Ivica

Negdje tamo u prosincu zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva dobio je novog studenta. Mačak kojega su nazvali Mali Ivica ušetao je u zgradu FER-a i ubrzo postao počasni stanovnik čijom su pojavom bili oduševljeni i djelatnici i studenti. Pišemo ‘bili’ jer, na žalost, Malog Ivice više nema. Danas ga je pregazio automobil.

Foto: Instagram; @mali_ivica_fer

Studentima je uljepšavao predavanja i tješio ih u vrijeme ispita. Oni su ga zauzvrat hranili i mazili. Mačak Mali Ivica, odnedavni stanovnik FER-a, posljednjih je nekoliko tjedana bio prava zvijezda. O novom studentu FER-a pisali su brojni mediji, a njegove zgode i nezgode putem Instagram profila @mali_ivica_fer pratilo je gotovo sedam tisuća osoba.

Baš je ondje prije par sati objavljena tragična i tužna vijest – Malog Ivice više nema, jutros ga je pregazio automobil.

Studenti koji su uređivali ovaj profil i bilježili svakodnevicu Malog Ivice od njega su se oprostili tužnom objavom koju u nastavku prenosimo u cijelosti.

Upoznajte Malog Ivicu, koji je u kratkom periodu postao omiljeni stanovnik FER-a

“Malog Ivice više nema. Jutros ga je zgazio auto na Vukovarskoj. Još jednom je „curiousity killed the cat“. Hvala svima koji su mu dali toliko ljubavi, hrane, pažnje i maženja. Otišao je preko duge pun ljubavi i znanja. Otišao je kao pravi ferovac.” ~ hvala @sondraglavocic što nam je javila ove tužne vijesti i uvijek bila tu za Ivicu.

Ivica je iznenada ušao u naš život i iznenada otišao. Nakon što je bio ostavljen od starih vlasnika, svoj je novi dom nenadano pronašao na zagrebačkom fakultetu. Ovdje se osjećao sigurno, toplo i voljeno. Unio je radost i toplinu na naš faks, mnogima bio anti-stres terapija, moralna podrška u učenju i motivacija za dolazak na fakultet.

Pokrenuo sam ovu stranicu kao internu stvar za FER-ovce, a preko noći se dogodila eksplozija u popularnosti. Do danas ga je pratilo sedam tisuća osoba diljem Hrvatske, pa i iz susjednih nam zemalja i dijaspore, svih dobnih skupina. Komentari koje ste ostavljali i poruke koje ste slali pokazuju koliko je sve uveseljavao i svima značio, koliko bi vam značilo vidjeti slike njegovih zgoda na fakultetu, bilo da se igra, istražuje ili spava.

Hvala svima koji su mu bili podrška i svima koji su uskakali i pomagali sa stranicom i s Ivicom kad je trebalo jer ne bih mogao ovo sam. Hvala Ivici što je barem nakratko učinio naše živote ljepšima. Nadam se da će Mali Ivica poslužiti kao inspiracija i drugima da pruže životinjama koje lutaju priliku i da ih zavole umjesto da ih ostave.

View this post on Instagram

"Malog Ivice više nema. Jutros ga je zgazio auto na Vukovarskoj. Još jednom je „curiousity killed the cat“. Hvala svima koji su mu dali toliko ljubavi, hrane, pažnje i maženja. Otišao je preko duge pun ljubavi i znanja. Otišao je kao pravi ferovac." ~ hvala @sondraglavocic što nam je javila ove tužne vijesti i uvijek bila tu za Ivicu – Ivica je iznenada ušao u naš život i iznenada otišao. Nakon što je bio ostavljen od starih vlasnika, svoj je novi dom nenadano pronašao na zagrebačkom fakultetu. Ovdje se osjećao sigurno, toplo i voljeno. Unio je radost i toplinu na naš faks, mnogima bio anti-stres terapija, moralna podrška u učenju i motivacija za dolazak na fakultet. – Pokrenuo sam ovu stranicu kao internu stvar za FER-ovce, a preko noći se dogodila eksplozija u popularnosti. Do danas ga je pratilo sedam tisuća osoba diljem Hrvatske, pa i iz susjednih nam zemalja i dijaspore, svih dobnih skupina. Komentari koje ste ostavljali i poruke koje ste slali pokazuju koliko je sve uveseljavao i svima značio, koliko bi vam značilo vidjeti slike njegovih zgoda na fakultetu, bilo da se igra, istražuje ili spava. – Hvala svima koji su mu bili podrška i svima koji su uskakali i pomagali sa stranicom i s Ivicom kad je trebalo jer ne bih mogao ovo sam. Hvala Ivici što je barem nakratko učinio naše živote ljepšima. Nadam se da će Mali Ivica poslužiti kao inspiracija i drugima da pruže životinjama koje lutaju priliku i da ih zavole umjesto da ih ostave.

A post shared by Mali Ivica (@mali_ivica_fer) on

Odgovori