Pretraga

U 47. godini preminula asistentica s Medicinskog: ‘Pomaganje drugima bio je njen životni poziv’

A- A+

Liječnica Miriam Brenčić – Cindrić, specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije iz KBC-a Rijeka preminula je u 47. godini života. Nila je i naslovni asistent na Katedri za neurorehabilitaciju Medicinskog fakulteta u Rijeci, odakle se od Brenčić – Cindrić opraštaju dirljivim riječima.

Miriam Brenčić - Cindrić

Miriam Brenčić – Cindrić | foto: Medicinski fakultet u Rijeci

Tužna vijest potresla je Rijeku i istarsko područje, nakon višemjesečne borbe za život uslijed ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u u 47. godini života preminula je dr. Miriam Brenčić – Cindrić, specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije. Brenčić – Cindrić je bila naslovni asistent na Katedri za neurorehabilitaciju Medicinskog fakulteta u Rijeci.

– U profesionalnom svakodnevnom radu bila je u potpunosti i nesebično posvećena bolesnicima. Poklanjala im je velikodušno svoje vrijeme, snagu i iskustvo, pružajući istovremeno ljudsku bliskost na profesionalnoj distanci. Malim je bolesnicima, njihovim roditeljima te jednako tako i svojim suradnicima, bila uzor i netko tko je uvijek voljan pomoći u prevladavanju životnih poteškoća. Pomaganje drugima bio je njen životni poziv, njena misija. Stoga ćemo Miriam Brenčić-Cindrić zauvijek pamtiti po neizmjernoj dobroti, brizi za bolesnike, kolegijalnom odnosu prema svima s kojima se u svojoj profesionalnoj karijeri susretala, a zbog čega će nam istinski i trajno nedostajati. I zato, draga Miriam, ovo nije oproštaj. Ovo je samo sjećanje na tvoj životni put jer sjećanja ne mogu nestati, već vječno žive u nama, navode s Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Kako stoji u biografiji Brenčić – Cindrić, rođena je u Rijeci 1976, a odrastala u Rapcu. Godine 1994. završila je opću gimnaziju u Labinu, nakon čega upisuje Medicinski u Rijeci, koji završava 2000. godine. Najprije je radila u Specijalnoj bolnici ‘Dr. Martin Horvat’ u Rovinju, gdje je bila i v. d. ravnatelja bolnice. U Zavod za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu KBC-a Rijeka prelazi 2018. godine prelazi i ondje je postala voditeljica Odjela za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu dječje dobi. Kako navode s Medicinskog fakulteta u Rijeci, aktivno je sudjelovala na domaćim i međunarodnim kongresima i simpozijima te je autorica brojnih stručnih radova iz područja dječje rehabilitacije.