Pretraga

VIDEO: Bila na Erasmusu pa završila u Africi: ‘Preživjela sam, ali barem imam interesantne priče’

A- A+

Erasmus je primarno razmjena na europskoj razini. No, gošća našeg podcasta, splitska studentica Jelena Špika, iskoristila je studiranje u Granadi i za posjet Maroku u Africi. Jahala je deve i spavala u Sahari. Ima puno zanimljivih priča.

Deve | foto: Pixabay/ilustracija

Iako se Erasmus u pravilu fokusira na jednu lokaciju gdje se nalazi fakultet, to ne znači da ne možete proputovati i druge krajeve zemlje koju ste izabrali za svoju studentsku razmjenu. U to se uvjerila i potpredsjednica splitskog ogranka Erasmus studentske mreže (ESN), ujedno i studentica ekonomije, Jelena Špika.

Gostujući u našem podcastu, imala je prilike razgledati puno više Španjolske od samog grada Granade gdje se uputila na svoje Erasmus iskustvo. Tako je razgledala praktički cijelu Andaluziju. No, bila je i na jugu Španjolske, Ibizi pa čak i vjerovali ili ne, u Africi. Iskustva iz Maroka su joj se itekako urezala u sjećanje.

– To je nešto kompletno drugačije. Znači, toliko ljudi na jednom mjestu, ta vrućina, bili smo čak spavali u Sahari, jahali deve. Vidjeli smo one bazene gdje umaču kožu od životinja. To je bio, moram priznati, neopisiv smrad. Znači, najveći smrad života i prljavština. Preživjela sam, ali barem imam interesantne priče za ispričat’, prisjetila se Jelena dojmova s oba kontinenta.

Cijeli podcast pogledajte na našem YouTube kanalu u videu ispod.