Pretraga

Video: Planirate se prijaviti za državnu stipendiju? Donosimo detaljni vodič sa svim koracima

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je natječaj za državne sovio-ekonomske stipendije studentima. Ona iznosi 200 eura mjesečno, a može ju dobiti 12.000 studenata. Studenti se mogu prijaviti u tri kategorije, a mi donosimo detaljni video vodič sa svim uputama.

Stipendija | ilustracija: Unsplash

Nedavno je Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo natječaj za državnu stipendiju u 2023./2024. godini. Stipendija se dodjeljuje za devet mjeseci akademske godine, a iznosi 200 eura mjesečno. Prijave se vrše online i traju sve do 3. studenog.

Riječ je o državnim socio-ekonomskim stipendijama za 12.000 studenata, a studenti se mogu prijaviti u tri kategorije. E kategorija namijenjena je redovitim studentima svih razina studija koji imaju slabiji socio-ekonomski status. Kategorija D namijenjena je djeci stradalih ili nestalih u ratu te ratnih invalida, dok se u P kategoriji stipendija dodjeljuje studentima s invaliditetom ili onima pod skrbništvom.

Izdvojeni članak
računi

Izračunali smo koliko košta studentski život u Zagrebu: Jedna stipendija neće vam biti dovoljna

Kao i protekle godine, mjesečni iznos državne stipendije je 200 eura i isplaćivat će se u devet mjesečnih rata za razdoblje od listopada 2023. do lipnja 2024. Kako bi se studenti što lakše prijavili za državne stipendije, u videozapisu ispod donosimo detaljni vodič sa svim koracima i uvjetima prijave.