Pretraga

Zagrebački faks seli dio prostora na Kampus Borongaj: Dekanica otkrila tko prvi ide tamo

A- A+

Jana Žiljak Gršić, dekanica TVZ-a objasnila nam je što znače ograde s tablama Veleučilišta na borongajskom kampusu. Tamo će se, kada se završi adaptacija zgrade, otkrila nam je, preseliti jedan odjel.

kampus borongaj

Donekle uređeni dio kampusa Borongaj| Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Još smo prije tri godine pisali kako Tehničko veleučilište u Zagrebu planira dio svojih prostora preseliti na Znanstveno-učilišni kampus Borongaj. U međuvremenu se nije puno toga dogodilo dok nam čitatelji početkom ove akademske godine nisu javili da su u jednom dijelu kampusa zatekli ogradu s TVZ tabelom.

Adaptirat će prostor

Čuli smo se s trenutnom dekanicom TVZ-a Janom Žiljak Gršić koja nam je objasnila što to znači i možemo li očekivati da će TVZ uskoro prebaciti dio svojih aktivnosti na izolirani borongajski kampus. TVZ, odmah nam je rekla, vapi za kvalitetnim prostornim rješenjem, budući da su sada raštrkani na nekoliko lokacija u gradu.

– Preuzimanjem dekanskog mandata prioritet mi je da studentima TVZ-a omogućim studiranje u suvremenim prostorima projektiranim sukladno potrebama studija. Trenutno pripremamo projektnu dokumentaciju koja je nužna za aktivnosti adaptacije postojećih prostora u Kampusu Borongaj. Želja nam je stvoriti suvremene prostore koji bi studentima TVZ-a omogućili kvalitetno studiranje, sa svim prednostima koje studentski kampusi studentima pružaju, rekla nam je Žiljak Gršić.

Prostore koji se sada već nalaze na borongajskom kampusu, a koji su u vlasništvu TVZ-a, planiraju, kaže nam, prvo adaptirati kako bi što prije dobili na prostoru.

Izdvojeni članak
Damir Boras

Mislili ste da je to to kad je Boras tužio studenta: E, pa pripremite se, jer sad tuži meteorologe

U budućnosti svi na jednom mjestu

U budućnost pak, ističe, želja je stvoriti jedinstven, suvremeni  moderan objekt koji bi svim studentima TVZ-a omogućio da studiraju na jednom mjestu. Pitali smo dekanicu i tko će prvi useliti na Borongaj, kada se postojeća infrastruktura prilagodi. Adaptacijom postojećih objekata, kazala nam je, što je trenutno tek u fazi projektiranja, omogućilo bi se preseljenje jednog odjela.

– Informatičko računarski odjel nema svoj jedinstven prostor, već uz prostor na Vrbiku koji sadrži laboratorije, INRO unajmljuje prostore na FSB-u i Otvorenom sveučilištu, te koristi djelomično prostore Elektrotehničkog odjela u Konavoskoj ulici. Time bi INRO bio prioritet, zaključila je dekanica Žiljak Gršić.

kampus borongaj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap