Pretraga

Zagrebački fakultet proslavio 101. rođendan, objavljena i imena najboljih studenata na svakoj godini

A- A+

Veterinarski fakultet u Zagrebu među starijim je sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu. Ovih dana fakultet je obilježio 101. rođendan. Tom prigodom objavljena su imena studenata s najboljim prosjekom ocjena na svakoj od godina, a koji su zbog toga i nagrađeni.

Veterinarski fakultet proslavio je 101. rođendan i nagradio najbolje studente| foto: Veterinarski fakultet u Zagrebu

Zbog trenutne epidemiološke situacije, mali broj članova fakultetskog vijeća sastao se na Svečanoj sjednici vijeća Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kojom je obilježena 101. obljetnica tog fakulteta.

Poznata imena najboljih studenata

Tom prigodom nagrađeni su i najbolji studenti na svakoj od studijskih godina.

Tako je, kao najbolji student na svih šest godina studija, dekanovu nagradu dobio Ozren Šiftar. Nagrađeni su i studenti s najboljim prosjekom ocjena na svakoj godini studija. Najbolja studentica na prvoj godini studija u ak. god. 2019./2020. je Buga Slavica, na drugoj godini studija student s najvećim prosjekom je Mihovil Matković, na trećoj godini Nikola Serdar, na četvrtoj Sanja Mofardin, na petoj godini Mihaela Vranješ i na šestoj godini studija Iva Bačić, navodi se u priopćenju Veterinarskog.

Osim domaćih studenata, nagrade su dobili i studenti studija veterinarske medicine na engleskom jeziku. Za proteklu akademsku godinu najbolje su studentice Francuskinje Pauline Claire Jourdain na prvoj godini studija, Abigail Rose Lily Plançon na drugoj godini studija, Elise Farah na trećoj godini studija i Juliette Alexandra Magoga na četvrtoj godini studija.

Izdvojeni članak

Naše drugo najveće sveučilište proslavilo 46. rođendan: Objavili i imena najboljih studenata

Najteži period od osnutka fakulteta

Uvodnim govorom prisutnima se obratiodekan Nenad Turk. Između ostaloga, istaknuo je kako su drugu polovicu akademske godine obilježila nemila zbivanja koja uključuju početak pandemije bolesti COVID-19, ali i razoran potres u Zagrebu u ožujku 2020.

– Od toga vremena započinje vrlo zahtjevno razdoblje za Veterinarski fakultet i provođenje svih oblika naše djelatnosti. Našli smo se možda u najtežem periodu od osnutka Fakulteta, jer su pred nas iskrsnuli brojni izazovi s kojima smo se morali nositi, a koji su zahtijevali brzu prilagodbu i kvalitetna rješenja. Unatoč novonastaloj i nikad dosad zabilježenoj situaciji, Uprava fakulteta je brojnim odlukama na dnevnoj razini, i u suradnji s djelatnicima Fakulteta, uspješno čuvala zdravlje i djelatnika i studenata te osigurala provedbu znanstvene, nastavne i stručne djelatnosti. Tako je unatoč svim nedaćama koje su nas zadesile Veterinarski fakultet nastavio s uzlaznim trendom i pozicioniranjem na nacionalnom i međunarodnom planu, poručuju s Veterinarskog.

Podsjetili su i da je za ovu akademsku godinu smanjena kvota za upisa sa 150 na 135 studenata. S Veterinarskog kažu kako bi to trebalo donijeti veći broj i kvalitetu izlaznih doktora veterinarske medicine.

Dekan Turk se u svom govoru osvrnuo i na trenutne okolnosti na fakultetu uslijed epidemije koronavirusa.

U sveopćoj krizi koja je zadesila društvo zbog objektivnih i subjektivnih čimbenika, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu se danas ističe kao jedno od rijetkih svjetala na uzburkanom moru akademske zajednice. Akademska zajednica nije savršeno mjesto, ona ima svoje unutarnje i vanjske izazove, no ključevi uspjeha su u našim rukama i o nama ovisi hoćemo li imati vještine otključati ga. Ne zaboravimo da poučavanje, kao i znanost imaju posebno važnu ulogu u društvu, ali i nama samima. Oni povezuju, stvaraju mostove, uglađuju oštre bridove naših karaktera te čine ljude boljima. Potrudimo se i ustrajmo na očuvanju tih vrijednosti, zaključio je dekan.

Zagrebački fakultet proslavio 101. rođendan, objavljena i imena najboljih studenata na svakoj godini
Share via
Copy link
Powered by Social Snap