Pretraga

Zanimljiva ljetna škola u Zadru namijenjena studentima psihologije: Govorit će se o kvaliteti života

Udruga studenata psihologije Kasper zajedno sa studentskom sekcijom Hrvatskog psihološkog društva Psihomnia ove godine organizira prvu Studentsku ljetnu školu HPD-a. Ljetna škola održat će se ovog tjedna u Zadru, a tema je kvaliteta života kroz životni vijek.

Stručnjaci i studenti psihologije okupit će se od 22.8. u Zadru na Studentskoj ljetnoj školi koju organiziraju udruga studenata psihologije Kasper i studentska sekcija HPD-a.

Škola će trajati do 25.8., a bavit će se temama koje će se pod zajedničkim nazivnikom ticati i samog naziva ove ljetne škole: Kvaliteta života kroz životni vijek: izazovi i preporuke.

– Velik broj istraživanja u psihologiji okrenut je na negativne aspekte ljudskog ponašanja, odnosno njegovu prevenciju. U ovoj ljetnoj školi polaznicima bi se približila pozitivna psihologija, odnosno različiti čimbenici koji potiču i olakšavaju ljudski napredak i pozitivno funkcioniranje, poručuju iz organizacije.

Stručnjaci koji  se bave ovim temama u nizu predavanja i radionica polaznicima će predstaviti različite aspekte pozitivne psihologije dok će polaznici za vrijeme trajanja škole nastojati istražiti te iste aspekte na određenom dijelu hrvatske populacije. Cijeli program možete pogledati na kraju teksta.

Nakon završetka ljetne škole, polaznici će svoj trud i rad predstaviti na 26. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa (26.GKHP). Time će se polaznicima pružiti prilika da nastave razvijati svoj istraživački duh i produbljivati svoja znanja.