Pretraga

Otvorio znanstveni park u svome dvorištu te tamo mlade na zabavan način poučava matematici, fizici, a i psihologiji

A- A+

Park znanosti u Oroslavju prvi je takav u Hrvatskoj. Osmislio ga je i otvorio Luka Veverec u dvorištu obiteljske kuće, a posjetilo ga je već više od dvije i pol tisuće djece i mladih.

Screenshot YouTube

Hrvatsko zagorje bogatije je za jedan interaktivni znanstveni park koji se rijetko viđa. Autor Parka Luka Veverec završio je Građevinu i u obiteljskoj kući otvorio je ovaj park koji ne samo da je drugačiji i zanimljiviji od uobičajenih parkova, već je i koristan jer pomaže u upoznavanju s matematikom, fizikom, a i psihologijom.

Izdvojeni članak

7 fantastičnih znanstvenih otkrića koje su otkrili klinci

Otkako je otvoren za grupne posjete u travnju, Park je posjetilo 2 i pol tisuće djece iz 54 osnovne i srednje škole iz Hrvatske, ali i Slovenije, prenosi zagorje.com.

– Park je namijenjen svima, od 9 do 99 godina i bilo tko tko proba ove eksponate ne ostane ravnodušan. Svatko može kroz jednostavan, zabavan i interesantan način naučiti najosnovnije zakone fizike, matematike i psihologije i usput se dobro zabaviti – rekao je autor Luka Veverec za zagorje.com napomenuvši kako je ovo tek prva faza postave, a druga slijedi kroz godinu dana.

– Ideja imamo milijun, a kako ćemo imati sredstava, tako ćemo se širiti – rekao je još, dodavši kako se nada da će sljedeće školske godine biti još većeg interesa za posjetom Parku znanosti.

Prema pisanju tportal-a, Park pokriva pet tisuća kvadratnih metara, a Veverec to postepeno namjerava proširiti na ukupno 12 tisuća te na njih postaviti pedesetak eksponata na otvorenom, dostupnih javnosti od travnja do listopada.

Otvorio znanstveni park u svome dvorištu te tamo mlade na zabavan način poučava matematici, fizici, a i psihologiji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap