Pretraga

Na jednom od deficitarnih studija popunjeno samo 4% mjesta: Evo koji će riječki fakulteti provoditi jesenski rok

A- A+

Iako je na javnim sveučilištima diljem Hrvatske ostalo preko šest tisuća slobodnih mjesta, fakulteti na kojima kvota nije popunjena imaju pravo donošenja odluke o neprovođenju jesenskog roka. To pravo neće iskorisiti čak 16 sastavnica Sveučilišta u Rijeci, na kojima se ove godine održava i jesenski upisni rok.

Prema odluci Sveučilišta u Rijeci, u jesenskom roku na 16 sastavnica moći će se upisati ukupno 1.029 studenata. Mjesta je za 496 redovnih studenata, 482 izvanredna i 51 stranog studenta.

Izdvojeni članak

Filozofski izmijenio termin polaganja prijemnog u jesenskom roku: Ispit pomaknut na kasniji datum

Među fakultetima za koje je na ljetnom roku vladao najmanji interes, našao se jedan studij koji obrazuje stručnjake tražene na tržištu rada – sveučilišni studij Brodogradnja. Studij se izvodi na Tehničkom fakultetu u Rijeci, na popisu je deficitarnih studijskih programa za Primorsko-goransku županiju i HZZ preporučuje povećanje broja upisanih studenata. No, za Brodogradnju među maturantima očito nije bilo puno interesa pa je na ljetnom roku popunjeno svega 4% ukupne kvote. Za jesenski rok ostalo je tako 55 mjesta.

Najviše mjesta ostalo je na riječkom Ekonomskom fakultetu, njih 279, od čega većina u kvoti za izvanredne studente. Čak 198 mjesta ostalo je na Pravnom fakultetu, a u ovom slučaju veći je broj mjesta za one koji žele studirati u redovnom statusu.

Koje će sve sastavnice Sveučilišta u Rijeci provoditi jesenski rok, pogledajte u dokumentu u nastavku.

[scribd id=384744981 key=key-2Vrvegx5vADtbTL5W2PH mode=scroll]