Na jednom od deficitarnih studija popunjeno samo 4% mjesta: Evo koji će riječki fakulteti provoditi jesenski rok

Iako je na javnim sveučilištima diljem Hrvatske ostalo preko šest tisuća slobodnih mjesta, fakulteti na kojima kvota nije popunjena imaju pravo donošenja odluke o neprovođenju jesenskog roka. To pravo neće iskorisiti čak 16 sastavnica Sveučilišta u Rijeci, na kojima se ove godine održava i jesenski upisni rok.

Prema odluci Sveučilišta u Rijeci, u jesenskom roku na 16 sastavnica moći će se upisati ukupno 1.029 studenata. Mjesta je za 496 redovnih studenata, 482 izvanredna i 51 stranog studenta.

Filozofski izmijenio termin polaganja prijemnog u jesenskom roku: Ispit pomaknut na kasniji datum

Među fakultetima za koje je na ljetnom roku vladao najmanji interes, našao se jedan studij koji obrazuje stručnjake tražene na tržištu rada – sveučilišni studij Brodogradnja. Studij se izvodi na Tehničkom fakultetu u Rijeci, na popisu je deficitarnih studijskih programa za Primorsko-goransku županiju i HZZ preporučuje povećanje broja upisanih studenata. No, za Brodogradnju među maturantima očito nije bilo puno interesa pa je na ljetnom roku popunjeno svega 4% ukupne kvote. Za jesenski rok ostalo je tako 55 mjesta.

Najviše mjesta ostalo je na riječkom Ekonomskom fakultetu, njih 279, od čega većina u kvoti za izvanredne studente. Čak 198 mjesta ostalo je na Pravnom fakultetu, a u ovom slučaju veći je broj mjesta za one koji žele studirati u redovnom statusu.

Koje će sve sastavnice Sveučilišta u Rijeci provoditi jesenski rok, pogledajte u dokumentu u nastavku.

Odgovori