Pretraga

[Matura ’18] Stigla rješenja prvih ispita ovogodišnje mature: Provjerite koji su vam odgovori točni, a koji ne

A- A+

Ovogodišnja državna matura krenula je u četvrtak, ispitom iz Glazbenog, Etike i Srpskog jezika. U petak se pak pisao Francuski, a točna rješenja ova četiri ispita već su objavljena. Pisao se u petak i ispit iz Logike, ali rješenja nisu stigla. Čim ih NCVVO objavi, dodat ćemo ih ovdje.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je rješenja prvih ispita ovogodišnje mature. Matura 2018. započela je ispitom iz Glazbenog jezika, kojeg je prijavilo ukupno 116 kandidata.

Glazbena umjetnost

Kako nam je otkrila maturantica Tina iz Srednje škole Tina Ujevića u Kutini, zadaci su joj bili zanimljivi, a najteži je bio onaj sa slušanjem, dok je usporedba bila nešto jednostavnija. A kako su ti zadaci točno izgledali, kao i koja su njihova točna rješenja, možete provjeriti u dokumentu u nastavku. Glazbene primjere možete pronaći ovdje.

No, prije toga, bacite oko na pragove prolaznosti iz Glazbenog na prošlogodišnjoj maturi.

Osim glazbenog, krajem prošloga tjedna pisao se i Srpski (materinski) jezik, Etika te Francuski jezik i Logika. Rješenja tih ispita možete vidjeti u dokumentima koji slijede.

Etika – pitanja i rješenja

Srpski jezik – pitanja i rješenja (test)

Francuski jezik – pitanja i rješenja (viša razina)

Materijale za slušno prepoznavanje možete preuzeti ovdje.

Dopuna tekstu 11. lipnja 2018. u 16:16 sati – Logika

U popodnevnim satima objavljena su i točna rješenja ispita iz Logike, a njih uz zadatke možete vidjeti u dokumentu koji slijedi.

Svoje bodove za maturu možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova za maturu.

[Matura ’18] Stigla rješenja prvih ispita ovogodišnje mature: Provjerite koji su vam odgovori točni, a koji ne
Share via
Copy link
Powered by Social Snap