Pretraga

Došla su rješenja i s mature iz Glazbenog, provjerite imate li dovoljno za prolaz

A- A+

Objavljena su rješenja mature iz Glazbene umjetnosti koja se uz Fiziku pisala u srijedu. Tada je u poslijepodnevnim satima tom ispitu pristupilo manje od sto pristupnika. Maturanti sada mogu izračunati imaju li dovoljno za prolaz na toj maturi.

Glazbena umjetnost | foto: Unsplash

Izašla su rješenja mature iz Glazbene umjetnosti koja se pisala u srijedu. Objavio ih je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), a maturanti sada mogu izračunati svoje bodove iz Glazbenog. Na toj maturi ispitivala se teorija i slušanje s razumijevanjem. Maturanti su imali 90 minuta da riješe 51 zadatak.

Prošle godine za prolaz na Glazbenoj umjetnosti trebalo je prikupiti 32 posto točnih odgovora. Pragovi se svake godine ponovno sastavljaju pa je moguće da će doći do manjih promjena, a sve prošlogodišnje pragove možete pogledati ovdje. Ispod možete vidjeti kako ste riješili ispit iz Glazbenoga. U dokumentu su prvo ispitni zadatci, a potom rješenja. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Napomena: audio materijale preuzmite ovdje.


Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.