Pretraga

Maturanti, ovako ste trebali riješiti zadatak s košarkaškom loptom: Stigla rješenja A i B razine Matematike

A- A+

Jesenski rok državne mature bliži se kraju, a u petak su na redu bili ispiti obje razine mature iz Matematike. Ovaj je predmet ukupno polagalo oko 3.700 pristupnika, a točna rješenja ispita A i B razine objavljena  su danas.

foto: pixabay

Mnogo je više kandidata na jesenskom roku pristupilo osnovnoj, nego višoj razini Matematike.

Osnovna razina Matematike

Izdvojeni članak

Matematika standardno opaka: Maturanti na jesenskom roku u problemima s loptama, kazaljkama, ali i jogurtom

Među gotovo 3.000 pristupnika B razini je i Stella, maturantica Ekonomske škole u Makarskoj, koja smatra kako je ovaj predmet bio teži na jesenskom, nego na ljetnom roku.

– Najviše me mučio zadatak s košarkaškom loptom. Više ga se i ne sjećam dobro… Bilo je nešto da lopta za toliko i toliko sekundi pređe 3.05 metara od tla… I sad neka čudna formula preko koje treba izračunati koliko ta lopta ode za 1 sekundu više, kazala nam je Stella.

Uz spomenuti zadatak s košarkaškom loptom, kandidati su na Matematici imali poteškoće i sa zadatkom s jogurtom, kazaljkom na satu, ali bilo je tu posla i s geometrijom. Kako je trebalo rješavati te zadatke, možete vidjeti u dokumentima u nastavku. Prije toga svakako bacite pogled na prolaznosti osnovne razine Matematike, koji je donesen po završetku ljetnog roka mature.

Download [185.00 B]

Viša razina Matematike

Na ovogodišnjem jesenskom roku, tri puta manje kandidata pristupilo je višoj razini mature iz Matematike. Ispit je trajao ukupno tri sata, a kako su izgledali zadaci i koja su njihova točna rješenja provjerite u nastavku. Uz to, na prikazu koji slijedi možete vidjeti prag prolaznosti na ovogodišnjem ljetnom roku mature.

Download [185.00 B]

Osim rješenja iz Matematike, danas su pristigla i ona iz ispita Fizike i Politike i gospodarstva. Njih možete vidjeti na ovoj poveznici.

Maturanti, ovako ste trebali riješiti zadatak s košarkaškom loptom: Stigla rješenja A i B razine Matematike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap