Pretraga

Nakon javne prozivke, Grad ipak nagradio najbolje maturante: 109 učenika dobilo po 1.000 kuna

A- A+

Posljednjih pet godina Grad Osijek dodjeljivao je nagrade najboljim maturantima, a u srpnju ove godine pojavila se informacija kako ona neće biti dodijeljena. Iz Grada su potvrdili da je to točno i da će sredstva od nagrade za učenike biti preusmjerena na pomoć gospodarstvenicima i oporavak privrede nakon koronakrize. Ta je vijest izazvala buru negativnih reakcija, pa je Grad, s malim zakašnjenjem, najbolje maturante u 2020. ipak nagradio.

Vijest o tome da Osijek po prvi put u pet godina neće nagraditi najbolje maturante ljetos je izazvala buru negativnih reakcija. Grad je to opravdavao time da će sredstva biti preusmjerena za pomoć oporavku gospodarstva u jeku koronakrize. No, naknadno su se predomislili, pa su najbolji osječki maturanti generacije 2019./2020. nagradu ipak dobili. Sredstva su osigurana rebalansom proračuna.

Prema vlastitim kriterijima svoje najbolje maturante odabralo je 18 srednjih škola pa je ukupno 109 učenika dobilo novčanu nagradu u iznosu od tisuću kuna.

Izdvojeni članak
novac kuna

Nema para za najbolje: Jedan od najvećih gradova ukinuo nagradu za najmaturante

– Ovdje je riječ o generaciji 2019./2020. Ove godine možda malo kasnimo, ali vjerujem da su okolnosti opravdane. Tisuću kuna po maturantici i maturantu vjerujem da će dobro doći, no uz kriterij najboljih ocjena, ono što iznimno pohvaljujem su i drugi kriteriji kao što je kolegijalnost, nesebičnost i pomaganje drugima – uistinu pohvalne vrline. Stoga evo još jednom čestitka najuspješnijim maturanticama i maturantima u ime gradonačelnika, Osječanki i Osječana, Grada Osijeka, kazala je zamjenica gradonačelnika Osijeka, Žana Gamoš.

Zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i dobivenom nagradom izrazili su i sami maturanti. Lorena Škrinjar, sada već studentica Pravnog fakulteta u Osijeku, rekla je kako nije toliko važan novac koliko je činjenica da su ih škola i Grad nagradili za uspjeh, trud i rad tijekom srednje škole, priopćili su iz Grada Osijeka.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap