Pretraga

NCVVO izmijenio popis djela za esej na maturi: Greškom izostavili jednu lektiru, naknadno je dodali

A- A+

Još potkraj rujna NCVVO je objavio ispitne kataloge za državnu maturu, time i popis djela za esej iz Hrvatskog jezika. Na popisu za višu razinu nije se nalazio Kiklop Ranka Marinkovića, pa je NCVVO sada izmijenio popis i naknadno na njega dodao taj roman. Izostavljen je, kažu, zbog tehničke pogreške.

Foto: srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja izmjene u ispitnom katalogu iz Hrvatskog jezika na višoj razini. Na popis djela za esej dodan je roman Kiklop Ranka Marinkovića.

– Radi se samo o izmjeni u popisu književnih djela za školski esej u školskoj godini 2020./2021. za višu razinu na način da se u postojeći popis dodaje djelo Kiklop Ranka Marinkovića, koje je tehničkom pogreškom izostavljeno, navodi se u odluci koju možete vidjeti pri dnu teksta.

Tako se sada, umjesto 13 na popisu djela za višu razinu Hrvatskog nalazi 14 djela, dok je na popisu djela za osnovnu razinu osam djela. Koja su to, možete vidjeti OVDJE.

Pitanja vezana uz lektire i državnu maturu rješavajte u našem sustavu kvizovi.srednja.hr.

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Odluka o naknadnom uvrštavanju Kiklopa na popis nalazi se u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [191.16 KB]