Pretraga

Nije bilo navale na čelno mjesto NCVVO-a: Evo kad će se odlučivati tko će biti novi ravnatelj Centra

A- A+

Nakon ostavke Ivane Katavić, mjesto ravnatelja NCVVO-a privremeno je preuzeo Vinko Filipović. No, iako je natječaj za novog ravnatelja Centra trajao čak 60 dana, na njega se javilo svega troje kandidata. O kandidatima će se, otkriva nam predsjednik Upravnog odbora Centra Josip Faričić, raspravljati sredinom rujna.

NCVVO

NCVVO | foto: Ivan Božić, srednja.hr

– Stigle su nam tri prijave na natječaj za ravnateljsko mjesto NCVVO-a, kaže nam predsjednik Upravnog odbora Centra prof. dr. sc. Josip Faričić.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, ustanovi čija je zadaća organizacija i provedba državne mature, puna dva mjeseca imao je raspisan natječaj za novog ravnatelja, no na njega se javilo tek troje kandidata. Podsjetimo, novog su ravnatelja počeli tražiti nakon što je bivša ravnateljica Nacionalnog centra Ivana Katavić, uslijed skandala s dodavanjem bodova određenim učenicima na državnoj maturi, dala ostavku.

Izdvojeni članak

Nakon skandala na maturi, ipak je sama dala ostavku: Ivana Katavić više nije ravnateljica NCVVO-a

Tko će od tri prijavljena kandidata zasjesti na mjesto ravnatelja Upravno vijeće odlučit će nakon jesenskog roka mature.

– O njima ćemo raspraviti sredinom rujna, kada prođu svi ispiti i popratne radnje u jesenskom roku državne mature. Javnost ćemo na vrijeme obavijestiti o našoj odluci, ističe profesor Faričić.

Mandat novog ravnatelja trajat će četiri godine.