Pretraga

Objavljeni točni odgovori iz Psihologije: Provjerite zašto je Zoran mislio da se pomiče dok je vjetar nosio oblake

A- A+

U utorak se, osim Biologije, pisao i ispit državne mature iz Psihologije, koju je za ovu godinu prijavilo ukupno 4.253 pristupnika. U 80 minuta maturanti su morali su riješiti 45 zadataka, a većina njih imala je problem sa zadacima kratkog odgovora vezanim uz tekstove. Rješenja na ta i preostala pitanja državne mature iz Psihologije već su poznata.

Izvor fotografija: pixabay

– Najviše su me mučili zadaci s biološkim osnovama ponašanja, pošto to baš i nisam previše učila. Najgori mi je bio zadatak gdje smo trebali opisati tri razlike između somatskog i vegetativnog sustava, kazala nam je nakon ispita iz Psihologije maturantica Petra iz Koprivnice.

Iako ona nije imala problema sa zadacima kratkog odgovora vezanima uz polazne tekstove, upravo se o tim pitanjima nakon ispita povela velika rasprava na društvenim mrežama. Dileme oko točnih odgovora maturanti su posebice imali na pitanjima koja su se odnosila na tekst o dupinu i tekst o Zoranu. Kako su ta pitanja izgledala te koja su točni odgovori, možete pogledati u dokumentima pri dnu ovoga teksta.

Kako pragovi prolaznosti za ovu godinu još uvijek nisu poznati, radi orijentacije možete baciti oko na prošlogodišnje.

________________________________________________________________________

 Svoje bodove za maturu možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova za maturu.
Objavljeni točni odgovori iz Psihologije: Provjerite zašto je Zoran mislio da se pomiče dok je vjetar nosio oblake
Share via
Copy link
Powered by Social Snap