Pretraga

Nije tlaka: Evo kako krenuti s pripremama za maturu već sada

A- A+

Mjesec studeni za maturante, između ostalog, znači i poduzimanje prvih ‘ozbiljnih’ koraka oko priprema za državnu maturu. Neki će baš u studenom krenuti sa svojim pripremama, dok će drugi ovom mjesecu odlučiti da će ipak sve ostaviti za sljedeću godinu. Mi smo pronašli način kako se možeš za maturu početi pripremati sada, ali na takav način da ti neće biti prevelika ‘tlaka’.

online pripreme

Ove godine online pripreme su u modi | foto: Sergey Zolkin, Unsplash

Kao kod svakog učenja za bilo što, tako je i kod učenja za maturu vrijeme možda najdragocjenija stvar. Računica je jednostavna, što prije kreneš, više ćeš vremena imati. Više vremena za ponoviti ono što si zaboravio, više vremena za ponoviti, više vremena za organizaciju. U konačnici, više vremena za učenje direktno je povezano i s količinom nervoze oko same mature.

Stoga, možda najbolje što sam/a sebi možeš napraviti ove godine je – krenuti s pripremama za maturu sada.

Najbolji način za pripreme ove godine su pripreme online. Takve pripreme nudi e-Škola, a možeš se pripremati za maturu iz Matematike, Hrvatskog, Engleskog, Njemačkog, Fizike, Biologije, Kemije, Politike i gospodarstva te Psihologije.

Prednosti priprema za maturu uz e-Školu

Pripreme uz pomoć e-Škola su online, što znači da se pripremaš uz video predavanja i nastavne materijale koje ti oni pošalju. Gradivo se obrađuje na tjednoj bazi, no ti možeš odabrati kad se želiš pripremati za maturu. Kako se radi o video predavanjima, ako ti nešto nije jasno, možeš samo ponovno pogledati video.

Premda su ovo online pripreme, ipak imaš osjećaj kao da si u razredu. Svi prijavljeni podijeljeni su u virtualne učionice, i to prema razini znanja koju imaju, a unutar ovih učionica moguće je komentirati gradivo i postavljati pitanja. Na kraju svakog tjedna izrađuju se materijali i snimke svih upita i nejasnoća, a tada se gradivo ponavlja još jednom.

Ako se želiš prijaviti za ove pripreme, to možeš učiniti putem ove poveznice. Nova tura priprema kreće 23.11. i traje od 18 do 22 radna tjedna, ovisno o predmetima koji se obrađuju.

Predavanja drže stručni predavači s iskustvom u pripremama i provedbi državne mature, a sva predavanja su prilagođena tvojoj razini znanja. Više o e-Školi možeš pročitati ovdje.

online pripreme
Share via
Copy link
Powered by Social Snap