Pretraga

Otkrivamo mogu li se brucoši natjecati za STEM stipendije od 10.800 kuna

A- A+

Drugu godinu zaredom Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljivat će stipendije za studente STEM područja znanosti. Kao i prošle godine, stipendije će se dijeliti studentima u području prirodnih znanosti, biotehničkih znanosti, biomedicine i zdravstva i tehničkih znanosti. Na posljednje otpada najveći postotak, ukupno polovina svih stipendija ići će tehničarima i svima onima koji završetkom upisanog studija stječu akademsku titulu u informatici, poslovnoj informatici, informacijskim znanostima i informatologiji. Na stipendiju pravo ostvaruju svi studenti viših godina studija, ali i brucoši, a rang liste će se za potonje formirati prema rezultatima državne mature.

Foto: Srednja.hr

I ove godine dosta će brucoša, donedavnih maturanata, koji su upisali studij u STEM područjima znanosti, konkurirati za državne stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja. Studenti koji će upravo upisati prvu godinu studija ostvarit će pravo na dobivanje STEM stipendije, i to čak 40% svih stipendija bit će dodijeljeno upravo brucošima. Rang lista brucoša dobitnika stipendije slagat će se prema riješenosti ispita državne mature iz matematike.

U slučaju jednake riješenosti mature iz matematike, više mjesto na rang listi zavrijedit će oni brucoši koji su ostvarili bolji rezultat na ispitima državne mature iz izbornih predmeta – kemije, biologije i fizike. Pravilnik o dodjeli STEM stipendija trenutno je u postupku savjetovanja s javnošću, a prijave za iduću akademsku godinu još nisu otvorene.

Otkrivamo mogu li se brucoši natjecati za STEM stipendije od 10.800 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap