Zakon o odgoju i obrazovanju na raspravi u Saboru, bitna osoba iz HDZ-a protiv: Glavni prigovori odnose se na spornu izmjenu zakona zbog koje su jutros prosvjedovali učitelji

Krajem prošlog tjedna podigla se bura jer je ministrica Divjak nakon dugotrajne javne rasprave, ali i prvog čitanja zakona u Saboru, samoinicijativno dodala članak koji u podređeni položaj dovodi učitelje razredne nastave s pojačanim predmetima koji se žele zaposliti u osnovnoj školi.

Read more

Raspravu koja traje 20 godina, ministrica Divjak odlučila riješiti preko koljena: Zakon koji je prošao veliku javnu raspravu mijenja se netom prije izglasavanja na štetu učitelja

Ministrica Divjak u Zakon je pustila dio koji učitelje s pojačanim predmetima spušta na treće mjesto te ih, prema mnogim mišljenjima, izravno i diskriminira. Način na koji se Zakon mijenja zgrozio je mnoge učitelje, kao i dekana Učiteljskog fakulteta, a na adrese Ministarstva znanosti i obrazovanja odmah su počele pristizati razne pritužbe.

Read more

Iako se MZO hvali dobrom komunikacijom, na mnoga važna pitanja kontinuirano ne odgovaraju GOOD inicijativi

GOOD Inicijativa upozorila je na nedostatak transparentne javne komunikacije Ministarstva znanosti i obrazovanja na temu obrazovne reforme. Dok se ministrica Divjak hvali dobrom komunikacijom svog ministarstva, mnoga neodgovorena pitanja Inicijativu su potakla da pokrenu proceduru propisanu Zakonom o pravu na pristup informacijama.

Read more
1 2 3 10