Pretraga

Petice se očekuju i bez pripreme: Viša razina Engleskog maturantima bila lakša nego na ljetnom roku

A- A+

Ukupno 2.258 pristupnika prijavilo je jesenski rok mature iz Engleskog jezika, a ispita obje razine pisala su se danas. Na osnovnoj, ispit je trajao 85 minuta, a na višoj čak tri sata. Učenici su morali pokazati vještine i znanje u tri područja – čitanje, pisanje i slušanje. Među maturantima koji su danas pisali ove ispite su Josip i Rebekah, a za srednja.hr otkrili su kako im je prošao Engleski.

Foto: Pixabay

Osnovnu razinu Engleskog jezika na jesenskom su roku prijavila 1.633 pristupnika. Među njima je i Josip, bivši učenik Opće gimnazije u Orahovici.

Dvosmisleni odgovori na osnovnoj razini

Izdvojeni članak

Maturanti, ovako ste trebali riješiti zadatak s košarkaškom loptom: Stigla rješenja A i B razine Matematike

On je ovaj predmet na ljetnom roku pisao na višoj razini, ali je pao pa je ispit ipak odlučio polagati na osnovnoj. Kako nam kaže, odlučio je tim činom ne riskirati i dovoditi u pitanje upis na faks u 2018.

– Nakon testa bio sam zadovoljan, ali i pomalo zbunjen jer kroz nekoliko trenutak za vrijeme ispita nisam bio posve siguran koji je od ponuđenih odgovora točan. Zapravo svi su bili točni samo je jedan bio najtočniji, i to bih i izdvojio kao jedini problem s kojim sam se suočio. Najlakši dio, po meni, bio je napisati pismo. Težina ispita jesenskog i ljetnog roka je ista, možda je slušanje po mojem mišljenju ove godine bilo mrvicu teže, ali sve u svemu okej… tu je to negdje, zaključuje Josip nakon ispita.

Dodaje, najteži mu je bio 6. zadatak, u kojemu su pristupnici morali nadopuniti tekst ‘ubacivanjem’ ispravne riječi. Kao i većina pristupnika ispitima mature i Josip se za ovaj ispit pripremao rješavajući prijašnje testove.

Zbog prometne nesreće maturu morala pisati na jesenskom roku

Izdvojeni članak

Provjerite rješenja iz Fizike i PiG-a na jesenskom roku državne mature

Potpuno različite okolnosti dovele su do toga da maturantica Rebekah iz Ekonomske i upravne škole Osijek maturu polaže na jesenskom roku. Kao i 625 drugih kandidata, odlučila je pisati višu razinu.

– Prijavila sam se bila i na ljetni rok, no imala sam prometnu nesreću zbog koje nisam imala mogućnost pisanja mature. Pa sam ipak odlučila da želim ove godine pisati maturu i prijavila jesenski rok, kaže nam Rebekah koja se još uvijek oporavlja.

Na svu sreću, problema s ovim ispitno nije imala, a kako nam otkriva očekuje iz njega dobru ocjenu.

– Cjelokupna matura iz Engleskog jezika mi je bila prilično lagana, pisala sam A razinu. Osjećam se olakšano znajući da sam ju dobro riješila. Ispit je bio, po meni, podosta lakši nego ispit s ljetnog roka. Nije me mučio niti jedan zadatak iako sam mislila da će slušanje biti teško. Bilo je i više od dovoljnog vremena za rješavanja ispita, otkriva zadovoljna Osječanka, koja se za ovaj ispit nije pripremala, a ipak očekuje vrlo dobar ili odličan.

Tek joj predstoji vidjeti koji će studij upisati, a za kraj nam je otkrila kako bi željela da bude vezan uz pravnu struku.

Copy link
Powered by Social Snap