Pretraga

Pokrenuta linija za psihološku podršku maturantima: Možete se javiti zbog teškoća u učenju, ali i iz drugih razloga

A- A+

Ova nastavna godina puna je neizvjesnosti za sve učenike, a u posebno nepovoljnom položaju nalaze se maturanti koji donedavno nisu niti znali kada će i u kojem obliku polagati državnu maturu. Kod dijela njih trenutna će situacija možda uzrokovati određene psihološke poteškoće, ali ovih dana pokrenuta je linija koja im u tome može pomoći.

Rob Hampson, Unsplash

Hrvatska psihološka komora okupila je školske psihologe s ciljem pružanja psihološke podrške maturantima. Tako je, u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom, pokrenuta posebna telefonska linija putem koje se stručnjacima mogu obratiti u ovom, za mnoge stresnom razdoblju.

– Uočena je potreba za omogućavanjem psihološke podrške toj skupini budući da većina srednjih škola u Republici Hrvatskoj nema zaposlenog školskog psihologa. U timu za odgovaranje na liniji trenutno sudjeluje osam školskih psihologa koji inače rade u gimnazijama i stručnim školama. Ovim putem, oni svoje iskustvo i podršku čine dostupnima svim maturantima na području Republike Hrvatske, kažu pokretači linije.

Maturanti i njihovi roditelji koji imaju potrebu mogu se javiti bilo koji dan u tjednu, od 8 do 22 sata, na broj 091/551-6951.

Linija je anonimna, a savjeti koje ondje možete dobiti raznovrsni.

– Razlozi javljanja su različiti, primjerice teškoće u učenju, organizacija vremena, emocionalno rasterećenje, pomoć u rješavanju problema, konkretan savjet, podrška, utjeha, umirenje i slično, kažu nam pokretači linije.

Pokrenuta linija za psihološku podršku maturantima: Možete se javiti zbog teškoća u učenju, ali i iz drugih razloga
Share via
Copy link
Powered by Social Snap