Pretraga

Pozor maturanti! Crveni križ ima važnu poruku za vas

A- A+

Kako to i inače bude na norijadama i zagrebački maturanti imaju običaj posipati se brašnom. Za sve koji su planirali činiti to i u petak, Crveni križ Zagreb ima važnu poruku – brašno donirajte Socijalnom dućanu.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Plan i program norijade u Zagrebu te izvođači koji će zabavljati maturante

Nažalost, situacija u Hrvatskoj je takva da postoje brojne obitelji koje si ne mogu priuštiti niti osnovne živežne namirnice, poput brašna. Za to, na svu sreću, diljem Hrvatske postoje socijalne samoposluge, koje se temelje na donacijama ljudi dobrog srca. Osobe slabijeg imovinskog statusa ondje mogu doći i uzeti sve što im je potrebno za preživljavanje. 

Kako maturanti imaju običaj posipati se brašnom na norijadi, ovoga puta imaju priliku učiniti jedno prekrasno i dobro djelo. Naime, umjesto bacanja te važne namirnice, Crveni križ zamolio je da brašno doniraju Socijalnom dućanu Crvenog križa Zagreb. 

– Drage naše maturantice i maturanti, pozivamo vas da se oprostite od svojih srednjih škola na najljepši mogući način. Neka brašno, umjesto na ulice, stigne na police Socijalnog dućana Crvenog Križa Zagreb. Sačuvajte hranu u svojim školama i pozovite nas da preuzmemo donaciju. Možete nam se javiti mailom na [email protected] ili porukom na našoj Facebook stranici, poručili su iz Crvenog križa Zagreb. 

Naravno, ovakvoj lijepoj akciji mogu se pridružiti i maturanti diljem Hrvatske, na način da brašno i slične namirnice koje su namjeravali bacati na norijadi, doniraju nekoj od socijalnih samoposluga svoga grada.

Copy link
Powered by Social Snap