Pretraga

Pozor maturanti: Točno u podne kreće prijava ispita državne mature za jesenski rok!

A- A+

Maturanti koji nisu položili neki od ispita državne mature, ili su pak nezadovoljni nekom od ocjena i nisu upali na željeni fakultet, imaju mogućnost polaganja ispita na jesenskom roku. Prijave ispita jesenskog roka mature 2017. kreću danas, a prvi se ispiti pišu već 23. kolovoza.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Nikada prije kao  2017. broj maturanata koji su pali državnu maturu nije bio ovako visok. Radi se o 425 maturanata gimnazije, za koje je matura obavezna i koji će ju morati polagati na jesenskom roku, jer prolazak mature potvrđuje završetak njihova srednjoškolskog obrazovanja.

Prijava ispita samo 11 dana

Izdvojeni članak

Doznajte datume polaganja ispita na jesenskom roku državne mature 2017.

Za te gimnazijalce i strukovnjake koji žele položiti maturu, a to nisu na ljetnom roku, kao i one koji samo žele popraviti ocjene, danas kreće prijava ispita za jesenski rok mature 2016./2017. Ispiti se, dakle, mogu prijavljivati od 20. srpnja u 12:00 sati, do 31. srpnja također do 12:00 sati. 

Svi pristupnici prijavljuju ispite samostalno prijavom i pristupom svojoj stranici u sustavu ‘Postani student’.

Učenici koji su ove školske godine završili četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj ne trebaju u školi potpisivati prijavnice za jesenski rok, niti ih slati u Centar. Svi ostali pristupnici prijavnice šalju poštom na adresu NCVVO-a: Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja; Ulica Damira Tomljanovića-Gavrana 11; 10000 Zagreb (Naznaka “prijavnica DM”)

Pristupnici koji su u ovoj školskoj godini bili redovni učenici završnih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj ispite pišu u svojim školama, a ostali kandidati prijavljene ispite pišu u Zagrebu (adresa ispitnoga mjesta bi će vidljiva na stranici pristupnika pod poveznicom Moj raspored, najkasnije pet dana prije pisanja ispita).

Odjava i plaćanje ispita

Izdvojeni članak

Maturanti pozor! Cijena i ostale važne obavijesti vezane za plaćanje ispita na maturi

Ispiti na jesenskom roku kreću 23. kolovoza i traju do 8. rujna 2017. prema Kalendaru državne mature 2016./2017. za jesenski rok.

Ispite na jesenskom roku moći ćete odjaviti od 31. srpnja do 4. kolovoza 2017. (uključujući taj dan), a za odjavu, pristupnici trebaju popuniti obrazac odjave i poslati putem e-pošte na adresu: [email protected] .

U određenim situacijama, ispiti na jesenskom roku se plaćaju, a obveza plaćanja bit će vam vidljiva nakon prijave ispita na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate. Osim zaduženja na navedenoj poveznici pristupnicima su vidljivi vlastiti podatci za uplatu, koje moraju upisati na uplatnicu.

Rok za uplatu je 4. kolovoza 2017. (uključujući i taj dan), a uplate koje će biti izvršene nakon tog datuma, poručuju iz NCVVO-a, neće biti prihvaćene.

Iz NCVVO-a napominju kako pristupnici koji su prijavili više ispita i odustanu od polaganja nekih ispita, a ne odjave ih u roku, ne mogu birati koji ispit će nakon uplate biti označen kao plaćen, te se uplate evidentiraju redom prema datumu pisanja ispita. Također, pristupnici koji imaju zaduženja iz prethodnih rokova moraju podmiriti dugovanja, jer se uplate evidentiraju prvo za neuplaćene ispite iz prethodnih rokova.

 

Copy link
Powered by Social Snap