Pretraga

Održava se još jedan prijemni ispit za studij financija i prava

A- A+

Studij FINANCIJE I PRAVO moderan je i dinamičan studij koji cjelovito integrira brojne pravne, financijske i ekonomske predmete te na taj način spaja dva komplementarna područja: financije i pravo. Naglasak je na obrazovanju i znanju koje studentima prenose najkvalitetniji predavači te praktičnoj primjeni pravničkih i financijskih znanja.

foto: srednja.hr

Prijemni ispit održat će se 3. listopada u dva termina: u 10h i u 18h. Kako bi se prijavili, potrebno je popuniti online prijavnicu. Nakon zaprimljene prijave kandidati će biti telefonski kontaktirani. Na prijemni ispit potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu i kemijsku olovku.

Prijemnom ispitu mogu pristupiti učenici koji su u školskoj godini 2017/2018 ili ranije završili srednju školu – gimnazije, četverogodišnje strukovne i umjetničke programe. Osobe koje su prije 2010. završile srednjoškolskog obrazovanje i nemaju položenu državnu maturu, a isto tako i osobe koje su srednjoškolsko obrazovanje završili izvan RH i također nemaju položenu državnu maturu.

Ispit se sastoji od dva dijela, polaganje testa i pisanje eseja s motivacijskim intervjuom. Tekst u sklopu prijemnog ispita koji se organizira i provodi na Effectusu sastoji se od pitanja iz tri nastavna predmeta, Hrvatskoj jezika, Matematike i Engleskoj jezika. Esej se piše na jednu od zadanih tema iz područja prava ili ekonomije (npr. „Pravo i pravednost“, „Uloga države u gospodarskom životu“ i sl.) Nakon prijemnog slijedi upis, o kojem više možeš saznati na njihovom webu.

Održava se još jedan prijemni ispit za studij financija i prava
Share via
Copy link
Powered by Social Snap