Pretraga

Studij ovog faksa imaju i najveća europska sveučilišta: ‘98,9% diplomanata radi u struci’

A- A+

Veleučilište Effectus svim studentima koji su završili trogodišnji studij na jednom od sveučilišta, veleučilišta ili visokih učilišta pruža priliku da odmah upišu diplomski studij koji ima pet smjerova i postanu magistri Poslovnog upravljanja MBA.

Foto: Veleučilište Effectus

Diplomski studij poslovnog upravljanja na Effectusu traje dvije godine, a magisterij se stječe s prikupljenih 120 ECTS bodova (VSS). S Veleučilišta ističu kako je njihov obrazovni program istovjetan onima na najpoznatijim europskim sveučilištima.

– U struci za koju su se školovali, zaposleno je 98,9 posto diplomanata stručnog diplomskog studija Effectus veleučilišta, poručili su.

Studiji Effectusa temeljeni su na ideji da studentima omoguće stjecanje praktičnih i primjenjivih znanja, traženih na tržištu rada.

– S nama usvajaš znanja i vještine koje poslodavci traže i koje ti pomažu donositi pravodobne i ispravne poslovne odluke. Predaju ti eminentni stručnjaci, praktičari, poslovni ljudi, poduzetnici, sportaši i ministri, pa možeš naučiti sve tehnike i alate neophodne za karijeru koju želiš, kažu s Veleučilišta.

Program studija ‘Poslovno upravljanje – MBA‘ predviđa osam obaveznih i na prvoj godini zajedničkih predmeta. Po završetku nastave iz prvog semestra, bira se smjer studija, dok se predmeti jednog od pet ponuđenih smjerova biraju kod upisa druge godine studija. Nastava se na drugoj godini studija održava vikendima, a pružaju i mogućnost nastavka obrazovanja na doktorskim studijima, na kojima se ostvaruje dodatnih 180 ECTS-a.

Na Effectus Veleučilištu može se birati između pet različitih smjerova:

  • Menadžment financija – Voditelj prodaje i supervisor, Brand Manager, Konzultant;
  • Menadžment ljudskih potencijala i znanja – Stručnjak za ljudske potencijale i upravljanje karijerama; Stručnjak za osposobljavanje i razvoj zaposlenika;
  • Porezi i poslovno pravo – Financijski poslovi u financijskim institucijama – bankama, štedionicama, fondovima, osiguravajućim društvima i sl.; Poslovi u kompanijama koje se bave financijskim konzaltingom, financijskim analizama, izradom poslovnih planova i investicijskih projekata i sl.;
  • Analitički menadžment – Podatkovni analitičar, Savjetnik za istraživanje i razvoj, Menadžer za inovacije;
  • Bihevioralna ekonomija – Analitičar za istraživanje tržišta, Chief Bihevioral officer, Stručnjak za bihevoralne financije.

Upisi su u tijeku, a nastava započinje u listopadu 2024. godine. Više o Effectusu pročitajte na njihovoj web stranici.