Pretraga

Kako se pripremati za maturu ove školske godine?

A- A+

Već na samom početku školske godine neke škole provode online nastavu, brojevi oboljelih svakim danom rastu i za očekivati je da će se uvoditi sve strože epidemiološke mjere. Ukoliko ova školska godina bude slična prethodnoj, tada će maturanti moći slobodno reći kako im je i treći i četvrti razred njihovog srednjoškolskog obrazovanja stvarno obilježio Covid-19. I kako se onda pripremiti za maturu?

Jeswin Thomas, Unsplash

I ova školska godina nije nalik na ni jednoj drugoj. Otkako je krenula nastava, svakodnevno možemo pratiti kako se sve više škola prebacuje na online nastavu, što ostavlja u zraku pitanje – hoćemo li ponovno svi sve raditi od doma?

Biti maturant ove godine komplicirano je na svoj način. Uz praćenje regularne ili online nastave, potrebno je izdvojiti vrijeme i za pripreme za maturu. Ukoliko mjere civilnog stožera budu postrožene, što je realno i za očekivati, kako i gdje ići na pripreme? Za „ići na pripreme“ zbilja nema potrebe. Odlazak, putovanje i boravak u ustanovama koje provode pripreme više nije toliko sigurno. Osim toga, paketi priprema, kada se u obzir uzmu svi čimbenici, mogu biti i poprilično skupe.

Zato su pripreme za državnu maturu putem e-Škola platforme trenutno najprihvatljiviji model ponavljanja i podučavanja. Započinju sredinom studenog i traju 18 do 22 tjedna, ovisno o razini i predmetu.

Online pripreme u virtualnim učionicama

Točno je raspisan raspored online predavanja za svaki tjedan, tako da se učenici mogu kontinuirano pridržavati organiziranih aktivnosti kroz cijelo vrijeme trajanja priprema. Polaznici su razvrstani po virtualnim razredima, i u virtualnim učionicama komuniciraju s kolegama iz cijele Hrvatske, kao i s predavačima.

Sat mogu pogledati kada im to odgovara u danu ili tijekom tjedna i svoj raspored tijekom dana organizirati kako žele, čak i više puta! Sve nejasnoće raspravljaju u virtualnoj učionici s drugim učenicima i predavačem. Prilikom upisa učeniku se dodjeljuje korisničko ime i šifra kojom pristupa nastavi i svim nastavnim i radnim materijalima u digitalnom obliku.

Online nastava novost je u obrazovanju i do dolaska pandemije koronavirusa postojalo je nepovjerenje i neodobravanje ovog modela podučavanja. Ipak, mnogi danas provode razne modele online podučavanja jer su zbog situacije prisiljeni to i činiti.

E-škola je projekt zaljubljenika u tehnologiju i online podučavanje! Ovo je druga godina provođenja ovakvih priprema, što znači da je ekipa prikupila dovoljno iskustva da vas pripremi za maturu kako treba.

Sve informacije o ovim pripremama možete pronaći na njihovoj web stranici.

Kako se pripremati za maturu ove školske godine?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap