Pretraga

Središnji prijavni ured ima važnu obavijest za sve maturante koji planiraju upisati faks na jesenskom roku

A- A+

Ljetni rok državne mature je završio, za mnoge ne baš slavno, budući da je državnu maturu palo najviše gimnazijalaca do sada, njih 649 (5,2%). Osim toga, zasigurno ima i onih koji nisu upisali željeni fakultet, a obje skupine sreću će potražiti na jesenskom upisnom roku.

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Prijave ispita mature za jesenski rok počele su 20. srpnja, a već danas iza podne kreću prijave studijskih programa u sustavu Postani student. Osim toga, od danas kandidati mogu mijenjati i svoje liste prioriteta, javljaju iz Središnjeg prijavnog ureda.

Izdvojeni članak

Za jesenski rok ostalo preko 6 tisuća upisnih mjesta: Doznajte na kojim sve fakultetima u Hrvatskoj

– Kandidati koji u ljetnom upisnom roku nisu ostvarili pravo upisa na željeni studijski program mogu se prijaviti za jesenski rok na studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta i za koje je visoko učilište odlučilo provesti jesenski upisni rok. Prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku započet će 24. srpnja i trajat će do 19. rujna ili do roka koji odredi visoko učilište. Konačne rang-liste za upis u jesenskom roku bit će objavljene 19. rujna, javili su prethodno iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Oni koji ponovno planiraju pisati i maturu moraju imati na umu da je rok za odjavu ispita od 31. srpnja do 2. kolovoza, a ispiti se održavaju od 22. kolovoza do 7. rujna. Kandidati koji na jesenskom roku žele upisati neki od studija Filozofskog fakulteta prijemni će imati prilike polagati u rujnu, o čemu podrobnije možete čitati na ovoj poveznici.

Koliko je mjesta ostalo na pojedinim studijima u Hrvatskoj, provjerite ovdje.