Središnji prijavni ured ima važnu obavijest za sve maturante koji planiraju upisati faks na jesenskom roku

Ljetni rok državne mature je završio, za mnoge ne baš slavno, budući da je državnu maturu palo najviše gimnazijalaca do sada, njih 649 (5,2%). Osim toga, zasigurno ima i onih koji nisu upisali željeni fakultet, a obje skupine sreću će potražiti na jesenskom upisnom roku.

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Prijave ispita mature za jesenski rok počele su 20. srpnja, a već danas iza podne kreću prijave studijskih programa u sustavu Postani student. Osim toga, od danas kandidati mogu mijenjati i svoje liste prioriteta, javljaju iz Središnjeg prijavnog ureda.

Za jesenski rok ostalo preko 6 tisuća upisnih mjesta: Doznajte na kojim sve fakultetima u Hrvatskoj

– Kandidati koji u ljetnom upisnom roku nisu ostvarili pravo upisa na željeni studijski program mogu se prijaviti za jesenski rok na studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta i za koje je visoko učilište odlučilo provesti jesenski upisni rok. Prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku započet će 24. srpnja i trajat će do 19. rujna ili do roka koji odredi visoko učilište. Konačne rang-liste za upis u jesenskom roku bit će objavljene 19. rujna, javili su prethodno iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Oni koji ponovno planiraju pisati i maturu moraju imati na umu da je rok za odjavu ispita od 31. srpnja do 2. kolovoza, a ispiti se održavaju od 22. kolovoza do 7. rujna. Kandidati koji na jesenskom roku žele upisati neki od studija Filozofskog fakulteta prijemni će imati prilike polagati u rujnu, o čemu podrobnije možete čitati na ovoj poveznici.

Koliko je mjesta ostalo na pojedinim studijima u Hrvatskoj, provjerite ovdje.

Odgovori