Pretraga

Za jesenski rok ostalo preko 6 tisuća upisnih mjesta: Doznajte na kojim sve fakultetima u Hrvatskoj

A- A+

Ljetni rok državne mature je iza nas, a ove su godine najpoželjniji programi bili Logopedija na ERF-u i Kriminalistika u sklopu Visoke policijske škole. Na fakultetima diljem Hrvatske nepopunjeno je ostalo 6.705 mjesta, od čega najviše na Sveučilištu u Zagrebu.

Foto: srednja.hr

Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ljetnom upisnom roku na rang-listama bilo je 34.872 kandidata, a pravo upisa ostvario je 25.684 kandidat.
Neslužbena upisna kvota za jesenski rok iznosi ukupno 6.705 mjesta na redovnim studijima javnih sveučilišta:

Izdvojeni članak
studenti sjede u dvorani i slušaju predavanje

Stigle konačne rang liste za upis na faks: Pogledajte na kojem su se studiju ‘tukli’ za mjesto

• 2716 mjesta na Sveučilištu u Zagrebu
• 873 mjesta na Sveučilištu u Splitu
• 819 mjesta na Sveučilištu u Rijeci
• 1074 mjesta na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
• 372 mjesta na Sveučilištu u Zadru
• 622 mjesta na Sveučilištu u Jurja Dobrile u Puli
• 229 mjesta na Sveučilištu u Dubrovniku.

Valja naglasiti kako je riječ je o broju preostalih mjesta nakon ljetnog upisnog roka, no iz AZVO-a navode kako je riječ o neslužbenoj kvoti jer fizički upisi na fakultete još nisu provedeni. Naime, iako su ostvarili pravo upisa, maturanti još uvijek mogu odlučiti ne upisati taj studij, a istovremeno, fakulteti imaju pravo donošenja odluke o neprovođenju jesenskog roka. Ipak, prijašnja iskustva pokazuju kako su ovakve situacije prava rijetkost.

– Kandidati koji u ljetnom upisnom roku nisu ostvarili pravo upisa na željeni studijski program mogu se prijaviti za jesenski rok na studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta i za koje je visoko učilište odlučilo provesti jesenski upisni rok. Konačne rang-liste za upis u jesenskom roku bit će objavljene 19.9.2018. godine, poručuju iz AZVO-a.

Neslužbeni broj upisnih mjesta za pojedine studije diljem Hrvatske možete vidjeti u dokumentu u nastavku, u posljednjem stupcu podataka.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download