Pretraga

Stigla rješenja mature iz Geografije: Provjerite na što ste točno odgovorili

A- A+

NCVVO objavio je rješenja mature iz Geografije koja se pisala ovog četvrtka. Toj je maturi pristupilo oko 300 kandidata, a bilo je točno 90 minuta da se riješi 42 zadatka. Maturanti sada mogu izračunati imaju li dovoljno za prolaznu ocjenu.

Foto: srednja.hr

Stigla su rješenja mature iz Geografije koja se pisala ovog četvrtka uz maturu iz Psihologije. Rješenja je na svojim stranicama objavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), stoga maturanti sada mogu izračunati imaju li dovoljno za prolaznu ocjenu, ako se, naravno, mogu sjetiti kako su odgovorili.

Prije nego što provjerite rješenja, treba imati na umu da je na prošlogodišnjoj maturi iz Geografije za prolaz bilo potrebno 30 posto točnih odgovora, dok je za odličan bilo potrebno čak 82 posto. Također treba imati na umu da se pragovi svake godine ponovno sastavljaju pa je moguće blago odstupanje.

Sve prošlogodišnje pragove možete vidjeti ovdje, a u nastavku vam prilažemo dokument s rješenjima mature iz Geografije. Napomena: Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.