Pretraga

Stigli primjeri ispita iz biologije i etike

A- A+

Četvrti je dan provođenja državne mature, a učenici danas na rasporedu imaju ispite iz fizike i vjeronauka. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja nakon svakog ispita objavljuje primjere ispita državne mature, pa je tako danas objavljen ispit iz biologije i etike. U nastavku možete pogledati koja su se ispitna pitanja pojavila kao i točne odgovore.

Ispiti iz biologije i etike prekjučer se održao na državnoj maturi. Na ispit iz etike pristupilo je svega 53 maturanata iz cijele države, dok je biologija ponovno bila jedan od popularnijih ispita. Tako je na biologiju izašlo 6664 učenika iz gimnazija i strukovnih škola. Mnogi maturanti javljali su nam se kako je najveći problem prilikom rješavanja biologije bio dio gdje su morali znati strukturu unutarnjih organa goveda.

Kako biste se riješili svih nedoumica, na kraju teksta možete pogledati primjer ispita, ali i točne odgovore na pitanja.
Osim strukture goveda, maturanti koji su izašli na biologiju morali su znati vrste stanica, stanične diobe, te čak i vrste zeba koje je Charles Darwin proučavao na Galapagoskome otočju.

 U drugoj ispitnoj knjižici iz biologije, maturanti su morali znati građu oka, ali i sturkture hrandibenih lanaca u životinja.
Etika koju je polagalo znatno manje maturanata, sastojala se od ispitnih pitanja i eseja. Što se tiče samih pitanja, maturanti su odgovarali na točno / netočno zadatke, a morali su znati i koja stajališta zastupaju određeni filozofi. Osim toga učenici su morali poznavati i Aristotelovu etiku. 

Kako je sve točno izgledalo na ispitu iz etike, ali i biologije, provjerite u nastavku.