Pretraga

Važna obavijest za one koji planiraju na Medicinski u Zagrebu: Ništa od upisa ako ovo ne obavite na vrijeme

A- A+

Jedan od fakulteta koji za upis zahtijevaju polaganje prijemnog ispita jest Medicinski u Zagrebu. Ovogodišnji kandidati taj će test polagati početkom srpnja, ali da bi mu uopće mogli pristupiti moraju uplatiti troškove polaganja. Rok za obavljanje te radnje istječe već ovaj tjedan.

Medicinski fakultet/ foto: Ivan Klindić / www.ivanklindic.info

Maturanti i ostali kandidati koji planiraju upisati Medicinski fakultet u Zagrebu moraju položiti Test provjere znanja dijelova gradiva iz biologije, fizike i kemije, bitnih za studij. Prijavom MEF-a, automatski im se u sustavu prijavljuje i taj ispit. Ukoliko ne zadovolje minimalni prag prolaznosti na prijemnom, kandidati ne mogu upisati Medicinski.

Izdvojeni članak
Medicinski fakultet Zagreb

Poznat datum održavanja prijemnog na Medicinskom u Zagrebu: Evo koliko će iznositi prag prolaznosti

No, ispitu nije moguće pristupiti, ako kandidat nije na vrijeme uplatio troškove njegova polaganja. Troškovi naknade polaganja prijemnog moraju biti podmireni već ovaj tjedan, najkasnije do 30. svibnja.

– Troškovi naknade za polaganje testa iznose 200,00 kuna za sve pristupnike. Iznos zaduženja i broj računa na koji se troškovi uplaćuju, putem e-bankinga ili u poslovnici banke ili pošte, vidljiv je svim pristupnicima na njihovoj stranici u sustavu na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate, poručuju iz NCVVO-a.

Važno je naglasiti kako se izvršene uplate u sustavu evidentiraju prema kalendaru pisanja ispita državne mature odnosno testa dodatne provjere.

Podsjetimo, prijemni test održat će se 6. srpnja u Zagrebu, a adresa adresa pisanja testa pristupnicima će biti vidljiva na njihovoj stranici u sustavu pet dana prije pisanja ispita, na poveznici Moj raspored. Ukupan broj bodova na prijemnom iznosi 560, a prag prolaznosti je 280 bodova (50%). Prag po svakom predmetu na testu provjere znanja – biologija, fizika, kemija – iznosi 39%. Više o prijemnom za Medicinski fakultet u Zagrebu i upisima na taj fakultet možete doznati na ovoj poveznici.

Ističe i rok za dostavu svjedodžbe u NCVVO

Kandidati koji su završili ili završavaju najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje školske godine 2017./2018. u sustavu obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj i učenici koji završavaju srednjoškolsko obrazovanje u inozemstvu, moraju svjedodžbu o završenom 4. razredu dostaviti u NCVVO.
Rok za dostavljanje svjedodžbe istječe već danas, 28. svibnja.
Copy link
Powered by Social Snap