Pretraga

[VIDEO] Video sažetak ‘Kiklop’ olakšava pisanje eseja na državnoj maturi

A- A+

Nakon videa u kojem je obrađen roman Milutina Cihlara Nehajeva, Udruga studenata ‘iTHEom’ iz Splita napravila je novi video koji će svima olakšati razumijevanje ‘Kiklopa’ jednog od najzahtjevnijih djela u ispitnom katalogu.

Izvor: Screenshot

Izdvojeni članak

Splitski studenti s video klipovima olakšavaju polaganje mature

Budući da se već duže vrijeme nagađa da bi na ovogodišnjoj državnoj maturi tema eseja iz Hrvatskoga jezika moglo biti djelo Ranka Marinkovića ‘Kiklop’, vrijedna ekipa iz Udruge ‘iTHEom’ filoloških smjerova Filozofskog fakulteta u Splitu napravila svoj drugi video uradak kojim na što jednostavniji način maturantima žele približiti ovo kompleksno djelo.

– Kao i prošli put, u prvom dijelu obrađujemo stvaralaštvo autora, zatim slijedi skeč koji je ovog puta veoma dinamičan i izravno povezan s djelom. Na kraju detaljno analiziramo Kiklopa, s posebnim naglaskom na intertekstualnost u njemu zbog činjenice da ove godine obilježavamo 400. godišnjicu smrti autora na kojeg se Marinković u mnogome poziva-Williama Shakespearea, kazali su nam iz Udruge.

Norijada je iza nas stoga je krajnje vrijeme primiti se u ‘koštac’ sa spremanjem za državnu maturu, a ovaj video svakako može pomoći u uspješnom ponavljanju gradiva. Provjerite. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap