Pretraga

Vrijeme je za jesenske praznike, kako ih planiraju provesti učenici: ‘Većinom ću učiti za maturu’

A- A+

I ove godine se održavaju jesenski praznici. Iako su u pitanju tek dva dana više uz produženi vikend, itekako dobro dođu za predahnuti nakon skoro dva mjeseca škole bez pauze. U tih nekoliko dana se ne stigne napraviti puno, ali definitivno je moguće pronaći vremena za odmor i ispuniti si još neke želje. Koje točno?

Foto: Unsplash

Pred bilo koje praznike, postoji veliko uzbuđenje, ali i velika očekivanja – što sve napraviti, kako se vratiti još bolji i kako se naspavati uz sve to? Ali, pred jesenske praznike, ipak nije tolika strka. Jednostavno, ne traju dovoljno dugo da bi se mogli raditi neki veliki planovi. Uz vikend, u pitanju je tek pet dana. Pet dana koja je potrebno kvalitetno iskoristiti.

Uz pandemiju koja bukti posljednjih dana, teško je za zamisliti neke pretjerano društvene praznike, ali s obzirom na tople dane koji su pred nama, bila bi šteta provesti ih na omiljenom mjestu na kauču. Zato smo pričali s nekolicinom maturanata koji su nam otkrili svoje planove.

Izdvojeni članak

Fuchs: Neke županije već su najavile produžetak online nastave i za tjedan iza

Luka (17), Srednja škola Pregrada – Prirodoslovna Gimnazija

A većinom ću učiti za maturu. Ima tu dosta izostanka uzrokovanih  online nastavom. Ponavljat ću prirodoslovne predmete koji mi trebaju za upis na željeni faks. Nadam se da ću naći vremena i pročitati barem neku lektiru što će se naći na eseju iz Hrvatskog, no uz sve to nadam se da ću naći vremena za odmor i pripremiti se za stresne dane koje očekuju sve maturante.

Maja (17), Gimnazija Beli Manastir

Dolazi mi sestra s mora i slavimo njezine zaruke. Planiram napisati zadaću koju imam, a i prijavila sam se na neke natječaje (za udrugu srednjoškolaca i novinarstvo) pa to planiram napisati i družiti se s obitelji. I sljedeći tjedan, 2. studenog, volontiram na dobrovoljnom darivanju krvi u GDCK Beli Manastir. Nemam baš puno za reći zašto volontiram, jednostavno volim biti s ljudima i pomagati im. Zabavim se i upoznam različite ljude.

Gabrijel (18), Obrtnička škola u Požegi

Jedva sam dočekao praznike jer će to biti zadnji odmor prije nego što se uhvatim knjige i skripti za maturu. Do tada, dan neće moći proći bez doze Foo Fightersa, Queens of the Stone Agea, Nirvane, AC-DC-a, The Curea i tako dalje da ne nabrajam što ću slušam. Uz to, malo ću provesti više vremena s braćom, igrati igrice s njima i spavati.

Adela (18), Gimnazija “Fran Galović” Koprivnica

Jesenske praznike planiram provesti odmaranjem i organiziranjem. Organiziranjem, naravno zbog napornih tjedana škole i priprema za maturu koje me očekuju, barem do sljedećih praznika. Ali najviše se veselim odmaranju, kojeg nisam imala dovoljno zbog obaveza koje imamo već sada. Vikend nam je ipak malo prekratak.

Vrijeme je za jesenske praznike, kako ih planiraju provesti učenici: ‘Većinom ću učiti za maturu’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap