Pretraga

Zbog nepopunjenosti upisnih mjesta jedan od većih zagrebačkih fakulteta prijemni će održati i najesen

A- A+

Prošloga petka završen je postupak upisa na preddiplomske studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u ljetnom roku za akademsku godinu 2018./2019. Ipak, za one koji nisu ‘upali’ na željeni studij mala nada još uvijek postoji jer s FFZG-a javljaju kako će se prijemni održati i najesen.

foto: Ivan Božić| www.srednja.hr

– U skladu s tekstom Natječaja za upis studenata u 1. godinu preddiplomskog studija u akademskoj godini 2018/2019. i nepopunjenosti upisnih mjesta, jesenski rok razredbenog postupka održat će se u rujnu, javljaju s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Prijemni na Filozofskom razljutio maturanta: ‘Znači li dobra riješenost ispita da imaš znanje o području koje želiš upisati?’

Naime, u natječaju Sveučilišta u Zagrebu stoji kako će se jesenski rok prijemnog na FFZG-u održati samo ako je nakon prvog upisnog roka ostalo više od 5% nepopunjenih mjesta u kvoti za državljane RH. Ove godine ukupna kvota za Filozofski bila je 1.104 mjesta, a na kojim ih je sve studijima tog fakulteta ostalo nepopunjeno provjerite ovdje.

U natječaju je navedeno i kako će se prijave za testiranje zaprimati u Studentskoj službi FFZG-a, 30. i 31. kolovoza, a samo testiranje održat će se 3. rujna. Ispiti predznanja jezika i provjere znanja trećeg jezika u jesenskom se roku neće održavati.

Cilj testa intelektualnih sposobnosti cilj ispitati je apstraktno mišljenje i sposobnosti rješavanja problema kod kandidata. Test će se sastojati od više vrsta zadataka neverbalnog i verbalnog sadržaja, a kako otprilike izgleda možete doznati ovdje.

S dvojicom maturanata koji su pristupili testiranju na ovogodišnjem ljetnom roku porazgovarali smo nakot ispita. Njihove dojmove možete pročitati na ovoj poveznici.

Dopuna tekstu 25. srpnja 2018. u 12:02

Filozofski fakultet izmijenio je datume polaganja prijemnog ispita predviđene Natječajem za upis. Nove termine možete doznati na ovoj poveznici.

Copy link
Powered by Social Snap