Pretraga

Zbog nepopunjenosti upisnih mjesta jedan od većih zagrebačkih fakulteta prijemni će održati i najesen

A- A+

Prošloga petka završen je postupak upisa na preddiplomske studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u ljetnom roku za akademsku godinu 2018./2019. Ipak, za one koji nisu ‘upali’ na željeni studij mala nada još uvijek postoji jer s FFZG-a javljaju kako će se prijemni održati i najesen.

foto: Ivan Božić| www.srednja.hr

– U skladu s tekstom Natječaja za upis studenata u 1. godinu preddiplomskog studija u akademskoj godini 2018/2019. i nepopunjenosti upisnih mjesta, jesenski rok razredbenog postupka održat će se u rujnu, javljaju s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Prijemni na Filozofskom razljutio maturanta: ‘Znači li dobra riješenost ispita da imaš znanje o području koje želiš upisati?’

Naime, u natječaju Sveučilišta u Zagrebu stoji kako će se jesenski rok prijemnog na FFZG-u održati samo ako je nakon prvog upisnog roka ostalo više od 5% nepopunjenih mjesta u kvoti za državljane RH. Ove godine ukupna kvota za Filozofski bila je 1.104 mjesta, a na kojim ih je sve studijima tog fakulteta ostalo nepopunjeno provjerite ovdje.

U natječaju je navedeno i kako će se prijave za testiranje zaprimati u Studentskoj službi FFZG-a, 30. i 31. kolovoza, a samo testiranje održat će se 3. rujna. Ispiti predznanja jezika i provjere znanja trećeg jezika u jesenskom se roku neće održavati.

Cilj testa intelektualnih sposobnosti cilj ispitati je apstraktno mišljenje i sposobnosti rješavanja problema kod kandidata. Test će se sastojati od više vrsta zadataka neverbalnog i verbalnog sadržaja, a kako otprilike izgleda možete doznati ovdje.

S dvojicom maturanata koji su pristupili testiranju na ovogodišnjem ljetnom roku porazgovarali smo nakot ispita. Njihove dojmove možete pročitati na ovoj poveznici.

Dopuna tekstu 25. srpnja 2018. u 12:02

Filozofski fakultet izmijenio je datume polaganja prijemnog ispita predviđene Natječajem za upis. Nove termine možete doznati na ovoj poveznici.

Zbog nepopunjenosti upisnih mjesta jedan od većih zagrebačkih fakulteta prijemni će održati i najesen
Share via
Copy link
Powered by Social Snap