Pretraga

Beroš najavio strože mjere: ‘Bilo je dosta partija za mlade’

A- A+

S rekordnim brojem zaraženih, ministar zdravstva Vili Beroš najavio je novi set mjera koji će biti objavljen sutra. U svom je obraćanju za medije prozvao i mlade koji su u posljednje vrijeme, kako kaže ministar, partijali diljem Hrvatske.

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je nove i strože mjere, s obzirom da je broj zaraženih u Hrvatskoj najveći od početka pandemije. Objasnio je kako će se jedna mjera odnositi na COVID potvrde, no više detalja znat će se sutra na sjednici Stožera.

– Broj zaraženih nije iznenađujuć, dugo ukazujemo na okolnosti koje su do toga dovele. Prvo je tu delta soj, hladnije vrijeme, a nismo bili ni dovoljno savjesni u okupljanjima… Bilo je dosta partija za mlade, što je razumljivo, ali ne mogu to odobriti, rekao je Beroš.

Izdvojeni članak

I studenti Medicinskog imat će brucošijadu, a ovaj tjedan održava ih se nekoliko

– Mladi se okupljaju, niz je partyja bilo diljem Hrvatske. Možda djeca to ne razumiju, ali razumiju roditelji, poručio je Beroš.

Dodao je i kako svi moraju biti svjesni da se nalazimo u globalnoj pandemiji.

– Budimo odgovorni, napravimo najmanje što možemo. Mogu shvatiti zašto se neki ne žele cijepiti, ali ne mogu shvatiti zašto se neki ne žele testirati, izjavio je ministar.

Na kraju je rekao da se nada kako mjere neće ići toliko široko da će za shopping centre i kafiće trebati COVID potvrde.

Beroš najavio strože mjere: ‘Bilo je dosta partija za mlade’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap