Pretraga

Čitav MIOC prelazi na online nastavu, u ponedjeljak stižu rezultati velikog testiranja učenika u Zagrebu

A- A+

Otkada su na snagu stupile nove, strože mjere za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom, ukupno je osam županija donijelo odluku o tome da srednje škole privremeno prijeđu na online nastavu. Takvu odluku za sada nije donio Grad Zagreb pa škole i dalje, prema potrebi, pojedinačno prelaze na model C. Na nastavu na daljinu od ponedjeljka ponovno prelazi zagrebačka XV. gimnazija, popularni MIOC.

XV. Gimnazija u Zagrebu / Foto: Silvija Vuković, srednja.hr

– Zbog trenutne epidemiološke situacije i izrečenih mjera izolacije i samoizolacije dijelu učenika i nastavnika XV. gimnazije, prema preporuci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i suglasnosti Gradskog ureda za obrazovanje, XV. gimnazija će od 7. do 16. prosinca 2020. nastavu za sve učenike svih razrednih odjela izvoditi prema modelu C – nastava na daljinu, obavijestili su iz XV. gimnazije.

Nastava će se, dodaju, izvoditi u realnom vremenu prema postojećem rasporedu sati putem video konferencijskih alata i sustava Loomen.

Ovo nije jedina srednja škola u Zagrebu koja će ovih dana prakticirati C model nastave. Do 9. prosinca nastavu na daljinu imaju učenici Zdravstvenog učilišta. C model provodi se trenutno i u Gornjogradskoj gimnaziji, čiji se učenici u klupe vraćaju 11. prosinca, dok se u Trećoj ekonomskoj školi u Zagrebu nastava na daljinu provodi do 14. prosinca.  Online nastavu imali su i učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića koji se na A model, odnosno nastavu u školi, prebacuju u ponedjeljak.

Izdvojeni članak
učionica

Čak 14.010 učenika u samoizolaciji: Od ponedjeljka zatvorene srednje škole u još jednoj županiji

U ponedjeljak će biti poznati i rezultati antigenskog testiranja učenika i nastavnika u Zagrebu, koje se provodilo ovoga tjedna. Prema najavama, testirali su se učenici 15 škola Grada Zagreba. U svakoj od 15 škola, 8 osnovnih i 7 srednjih, testirano je oko 120 učenika, uz prethodnu suglasnost roditelja, te 20 zaposlenika, metodom slučajnog odabira. Cilj testiranja je na reprezentativnom uzorku dobiti informacije o prisutnosti virusa u zagrebačkim školama. Temeljem rezultata će se određivati daljnje epidemiološke mjere u školama Grada Zagreba.

Podsjetimo, prema posljednjim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, na nacionalnoj razini imamo 2.175 zaraženih učenika (0,47%),a samoizolacija je određena za 14.010. Pozitivan nalaz ima 872 nastavnika, odnosno 1,34%. Do petka su ukupno 142 škole prešle na model C nastave što je 10,43% škola, a osam županija do jučer je donijelo odluke o prelasku srednjih škola na nastavu na daljinu. Koje su to, doznajte OVDJE.