Pretraga

Da praznici ne bi bili dosadni: Na ovim radionicama programiranja se igra i Minecraft

A- A+

Ljeto je vrijeme za igru, kreativnost i učenje, zato Algebra ovog ljeta nudi savršeno okruženje za vaše dijete kroz svoj Junior program. Algebrine tjedne ljetne radionice namijenjene su djeci od 9 do 13 godina i pružaju cjelodnevni program prepun uzbudljivih aktivnosti. Održavaju se na Algebrinom kampusu u Zagrebu.

Foto: Sveučilište Algebra

Zainteresirani će moći izabrati jednu od dvije tematske radionice – Minecraft Mini Creator ili Python Mini Developer na kojima će imati priliku proširiti svoju kreativnost izgradnjom virtualnih svjetova te učiti o timskom radu i planiranju dok stvaraju svoje digitalne avanture. Kroz interaktivne lekcije i kreativne izazove, djeca koja odaberu Python radionicu, imat će priliku istražiti osnove programiranja, stvarajući vlastite digitalne priče, igre i animacije.

– Neprekidno razvijamo programe koji potiču kritičko razmišljanje, kreativnost, samostalnost, suradnju i znatiželju kod naših malih polaznika. Naši iskusni predavači koriste najnovije metode učenja kako bi osigurali da djeca na zabavan i angažirajući način primaju nova znanja kroz sustave s kojima su upoznati u igri, poput Minecrafta. Vjerujem da je većini roditelja upravo ljetni period izazovan jer ne znaju kako angažirati djecu i kako ih potaknuti da budu mentalno aktivni i na praznicima, zato su ove radionice dobra prilika za sve koji žele svom djetetu osigurati zabavno, ali i edukativno ljeto, kazala je Martina Gregov, rukovoditeljica poslovnog područja državne mature i junior programa u Algebri.

Radionice će biti održane na najmodernijem sveučilišnom kampusu u zemlji, na adresi Gradišćanska 24 u Zagrebu, od ponedjeljka do petka u terminima od 7:30 ujutro do 16:30 popodne. Prehrana i adekvatna društvena i tjelesna aktivnost na otvorenom su osigurani u svim terminima, a Algebrino iskusno i stručno osoblje omogućit će sigurno te poticajno okruženje u kojem se djeca mogu slobodno izražavati, postavljati pitanja i istraživati, dok istovremeno razvijaju socijalne vještine kroz timski rad i suradnju s drugim polaznicima.

Više informacija o upisima dostupno je na službenim web stranicama Algebre.