Pretraga

Da se radi o sportu, ovo bi bila udarna vijest: Mladi robotičari u berbi zlata na Euro Robocupu

A- A+

Mladi hrvatski robotičari pobrinuli su se za novu dozu sjajnih vijesti! Na prvom prvenstvu europskog kontinenta u Italiji, na kojem su se natjecale četiri hrvatske ekipe u četiri različite kategorije, čak se dvije u Hrvatsku vraćaju kao prvaci Europe. Sjajan je to uspjeh s obzirom na to da je za većinu naših natjecatelja ovo bilo prvo veliko natjecanje. Za dva tjedna u Montrealu se održava svjetsko natjecanje RoboCup, Hrvatska će nastupiti sa sedam ekipa u sedam kategorija, a izvrstan europski uspjeh dobra je najava svjetskog natjecanja.

Foto: Hrvatski robotički savez

Mladi hrvatski robotičari na europskom su se prvenstvu RoboCup, održanom u Italiji, okitili zlatnim medaljama u dvije od četiri kategorije u kojima su nastupili! Sve četiri hrvatske ekipe, koje su nastupile na natjecanju, plasirale su se u finalni dio natjecanja, a zlatom su se okitile ekipe Gebruder Weiss CRO Team (Borut Patčev i Domagoj Antičić) te Školska knjiga (Juraj Kolarić i Jakov Terstenjak).

Izdvojeni članak

Tri naše ekipe robotičara najbolje u svijetu: ‘Oduvijek se zna da Hrvati igraju nogomet, a robotičari se vraćaju sa zlatom’

Sjajna najava za svjetsko natjecanje RoboCup u Montrealu za dva tjedna

Iz Hrvatskog robotičkog saveza ovim su rezultatom i više nego zadovoljni.

– Nakon uzbudljivih i dramatičnih trenutaka, dvije ekipe se vraćaju u Hrvatsku kao prvaci Europe. Bitno je napomenuti da je ovo za većinu naših natjecatelja prvo veliko natjecanje i da su se odlično držali u nadmentanju s puno iskusnijim vršnjacima iz cijele Europe, poručuju iz Hrvatskog robotičkog saveza te dodaju kako su ovi rezultati sjajna najava za svjetsko natjecanje RoboCup koje će se za dva tjedna održati u Montrealu na kojem će nastupiti sa sedam ekipa u sedam kategorija.

Izdvojeni članak

Mladi robotičari s devet medalja uništili konkurenciju na međunarodnom natjecanju u Austriji

16 kategorija i 15 zemalja sudionica natjecanja

Prvenstvo je bilo organizirano u ukupno 16 kategorija, a nastupili su natjecatelji iz Austrije, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Italije, Malte, Nizozemske, Portugala, Rusije, Slovačke, Slovenije, Švicarske, Turske i Velika Britanije.

Inače, RoboCup je jedno od najpoznatijih i najdugovječnijih svjetskih natjecanja u robotici, a u mlađim se dobnim kategorijama (RoboCup Junior) održava od 1998. godine. Ove godine po prvi put je u svojoj povijesti organiziran kao prvenstvo europskog kontinenta.

U nastavku provjerite imena ekipa, natjecatelja i njihovih mentora koji su osvojili medalje i posebne nagrade.

Kategorija Rescue Line U14 – zlatna medalja i posebna nagrada za nabolji dizajn robota

Ekipa: Gebruder Weiss CRO Team
Natjecatelji:

  1. Borut Patčev
  2. Domagoj Antičić

Mentor: Ivica Kolarić

Kategorija Rescue Line U19 – četvrto mjesto i posebna nagrada za najbolji plakat

Ekipa: AD INFO CRO TEAM
Natjecatelji:

  1. Antonio Dijanić
  2. Vanja Radovanović 

Mentor: Ivica Kolarić

Kategorija Rescue Maze – zlatna medalja

Ekipa: Školska knjiga
Natjecatelji:

  1. Juraj Kolarić
  2. Jakov Terstenjak

Mentor: Ivica Kolarić

Kategorija Rescue Simulation – posebna nagrada za najbolju tehničku prezentaciju

Ekipa: ZTK SMŽ
Natjecatelji:

  1. Filip Beleta
  2. Bruno Pernar
  3. Dora Lendvaj
  4. Luka Kosak

Mentor: Dražen Beleta