Pretraga

Mladi robotičari s devet medalja uništili konkurenciju na međunarodnom natjecanju u Austriji

A- A+

Na otvorenom međunarodnom natjcanju u robotici, održanom u austrijskom Innsbrucku, naši su mladi robotičari pokorili konkurenciju. U svim kategorijama ukupno se natjecalo deset ekipa mladih hrvatskih robotičara, od čega se njih devet kući vratilo s medaljom.

Izdvojeni članak

Mladi hrvatski robotičari preko platforme Indiegogo u prvih sedam sati skupili više od 5.500 dolara

Bender, C-3PO ili R2D2 mogli bi nastati u Hrvatskoj. To je možda laičko shvaćanje robotike, ali naši mladi robotičari, koji su se iz Austrije vratili s 4 zlata, 3 srebra i 2 bronce, sigurno nisu laici, piše skolskiportal.hr.

Prva mjesta osvojili su ekipe Anbet, koju čine Andro Katanec i Elizabeta Tedeško iz II. i III. Gimnazije u Zagrebu, ekipa Cveteki koju čine Noa Šoić i Sven Vojnović iz 1.OŠ Varaždin, ekipa Croatian Robotic Association koju čine Matej Novosad iz XV. Gimnazije i Janko Pribičević iz Gimnazije Benedikta Kotruljevića iz Zagreba, te  ekipa Croadriatic koju čine Dorijan Gudelj, Antonio Nikolić i Ivan Lozančić iz Udruge mladih robotičara Split.

Srebra su kući donijele ekipe Fibra, koju čine Branimir i Filipa Ćaran iz SŠ Dugo Selo, Bulbs and wires koju čine Grgur Premec i Domagoj Ćurić iz 1. OŠ Dugave i Plavi Jadran, koju čine Kate Pavišić i Ante Kraljević iz Gimnazije Bol te Frane Radić i Dora Marinković iz Osnovne škole Bol.

Brončani su bili ekipa Školska knjiga koju su činili Matko Pribičević i Roko Parać iz Zagreba te Petar Slaviček sa Hvara i ekipa CRObotix, koju su činili Filip Jakšić i Albert Gajšak, maturanti Gimnazije Karlovac. 

Hrvatsku su u Austriji zastupali: 

 ■ U KATEGORIJI RESCUE LINE PRIMARY:

ekipa Cveteki – Noa Šoić i Sven Vojnović, učenici 7.raz. 1.OŠ Varaždin
ekipa Bulbs & Wires – Grgur Premec i Domagoj Ćurić, učenici 7.raz. 1.OŠ Dugave, Zagreb

 ■ U KATEGORIJI RESCUE LINE SECONDARY:

ekipa ANABET – Andro Katanec, 2.raz. III. Gimanzija Zagreb i Elizabeta Tedeško, 4.raz. II. Gimnazija Zagreb 

ekipa FIBRA – Branimir i Filipa Ćaran, 3. i 4.raz. SŠ Dugo Selo
ekipa CRObotix – Filip Jakšić i Albert Gajšak, 4.raz. Gimnazija Karlovac 

■ U KATEGORIJI RESCUE MAZE:

Ekipa Croatian Robotic Association – Matej Novosad, 2.raz. XV.Gimnazija Zagreb i Janko Pribičević, 1.raz. Gimnazija Benedikta Kotruljevića, Zagreb 

■ U KATEGORIJI SOCCER LIGHT PRIMARY:

Ekipa CroAdriatic – Dorijan Gudelj, Antonio Nikolić i Ivan Lozančić, Udruga mladi robotičari Split 

■ U KATEGORIJI SOCCER LIGHT SECONDARY:

Ekipa Školska knjiga – Matko Pribičević, X.Gimnazija Zagreb, Roko Parać, XV.Gimnazija Zagreb i Petar Slaviček, Gimnazija Hvar 

■ U KATEGORIJI ON STAGE SECONDARY:

Ekipa Plavi Jadran – Kate Pavišić i Ante Kraljević, Gimnazija Bol i Frane Radić, Dora Marinković i Ana Mikulić, 8,raz. OŠ Bol,Bol 

■ U KATEGORIJI CO SPACE SECONDARY:

Ekipa Ludbreg – Antonio Vlahović i Dean Capan, SŠ Ludbreg

Napomenimo da je posljednji dvojac zajedno s Emilly Zember i mentorom Željkom Posavecom osvojili drugo mjesto na netom završenoj Ideji godine, poslovnom natjecanju koje organizira srednja.hr.