Pretraga

Mladići (15) sprejom išarali auto i kuću: Uhvatila ih policija

A- A+

Vukovarski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje oštećenja fasade obiteljske kuće 22-godišnjaka u Slavonskoj ulici u Vukovaru, kao i njegovog osobnog automobila i utvrdili da su to počinila dva 15-godišnjaka. Od potencijalog zatvora spašava ih činjenica da nemaju 16 godina.

ilustracija: Enken -1998 / Unsplash

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako su navedena oštećenja ispisivanjem neprimjerenih grafita lak sprejem počinili dvoje djece, o čemu je policija dostavila posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, objavila je Policijska uprava vukovarska.

– Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari  iz članka 235. stavak 3. u svezi stavka 2. KZRH, a koji su počinili i materijalnu štetu Gradu Vukovar, kažu iz policije.

Naime, 19. ožujka oko 19 sati u ulici Olajnica u Vukovaru policajci su pronašli dvije osobe kako lakom u spreju ispisuju grafite. Kad su ugledali policajce, krenuli su bježati, no policija ih je uhvatila te privela.

– U prisutnosti skrbnika dvojicu 15-godišnjaka su policijski službenici uhitili te kriminalistički obradili zbog sumnje da su neprimjerenim sadržajima ispisivali grafite po dijelovima stambene zgrade u Vukovaru, čime je pričinjena materijalna šteta ovom gradu, ističu iz policije o mladićima koji su, između ostalog, na ćilirici ispisivali riječi kao ‘Srbija’ i četiri slova S.

Policajci su u nedjelju 21. ožujka, tijekom opservacija područja, pronašli ispisane neprimjerene grafite i po drugim stambenim zgradama u ulici Olajnica u Vukovaru.

Kazneni zakon predviđa da se onoga tko crtežima ili natpisima neovlašteno mijenja izgled zidova, motornih vozila ili drugih površina kazni zatvorom do dvije godine. Međutim, prema Zakonu o sudovima za mladež maloljetniku koji je u vrijeme počinjenja kaznenog djela navršio 14, a nije navršio šesnaest godina, mogu se izreći odgojne i sigurnosne mjere, dok u maloljetnički zatvor mogu tek oni stariji od 16.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap