Pretraga

Djed Mraz dolazi u grad: Varaždin će mladima dijeliti božićnicu od 120 kuna

A- A+

Na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća izglasan je prijedlog da se mladima u dobi do 18 godina uoči blagdana podijele božičnice. Da, dobro ste pročitali; ove će godine djeca i mladi u Varaždinu prije Božića dobiti božićnice u vrijednosti od 120 kuna. Svi prisutni vijećnici Gradskog vijeća prihvatili su ideju oko isplaćivanja dječje božićnice koja će Grad stajati 900.000 kuna.

Foto: srednja.hr, arhivske fotografije

Izdvojeni članak

Varaždin dobio najjeftiniji javni gradski prijevoz u državi

Uz umirovljeničku božićnicu, a na radost mladih Varaždinaca od ove je godine uvedena i ona dječja. Dječja božićnica prijedlog je HRAST-ovog vijećnika Ladislava Iličića kojega je Vijeće na čelu s Goranom Habušom jednoglasno podržalo.

Božićnice će se isplaćivati djeci i mladima do 18 godina, odnosno koji su tijekom 2016. godine navršili 17 godina, a na račune bi trebale pristizati prije samog blagdana. Za portal varaždinski.hr  vijećnik Iličić istaknuo je kako glavni motiv prijedloga nije bio novac s obzirom na to da se s iznosom od 120 kuna nitko ne može obogatiti, već poruka roditeljima da su djeca na području Varaždina važna.