Pretraga

Drama se nastavlja: Učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku sjedi ispred škole i uči

A- A+

Protest roditelja ispred OŠ Krapinske Toplice se nastavio i danas. Ne žele da dijete nosi masku na satu pa učenik danas nije pušten u školu. Umjesto toga, roditelji su sjeli s njim pred školu te ondje uče.

Screenshot: N1 televizija

N1 televizija jutros je ispred škole u Krapinskim Toplicama pred kojom se proteklih dana odvijala prava drama. U školu danas nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole.
Roditelji su stoga, prosvjedujući, sjeli ispred škole gdje uče zajedno sa sinom.

– Situacija svakako nije ugodna ni za mene, s obzirom na silnu količinu uvreda koje sam primio. Štitim sve učenike, rekao je za N1 ravnatelj Samson Štibohar.

Izdvojeni članak
radovan fuchs

Fuchs posjetio školu u Krapinskim Toplicama i opet opleo po antimaskerima: ‘To je nedopustivo’

Podsjetimo, nakon prosvjeda u kojem je u petak u školu upalo tridesetak osoba koje se protive nošenju maski u školama, u ponedjeljak se ondje ponovno okupilo desetak građana u znak potpore roditelju koji ne želi da mu dijete u školi nosi zaštitnu masku. U školi je jučer bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja, policija te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

– Imamo potpuno jasno i glasno izrečeno po zakonu o okupljanju i prosvjedovanju da je zabranjeno svako okupljanje i demonstriranje oko odgojno obrazovnih objekata dok su djeca u objektima. Sigurno nije bilo lijepo gledati provaljivanje u školu, vikanje i vrijeđanje. To je nedopustivo, ne smije se i neće se događati u budućnosti, rekao je Fuchs u ponedjeljak.