Pretraga

[FOTO] Ušli smo u poplavljenu zagrebačku školu, otkazana nastava: ‘Nastojimo sanirati štetu’

A- A+

Po drugi puta u zadnih nekoliko dana pukla je vodovodna cijev na zagrebačkoj Trešnjevci na križanju Selske i Baštijanove. Uslijed puknuća poplavljene su i prostorije u kojima se nalaze škole, između ostaloga i Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski, gdje je otkazana nastava.

Autori: Ramona Šćuric/Martina Gelenčir

– Od ranih jutarnjih sati kako nas je ovo sve skupa pogodilo, tu sam, nastojimo sanirati štetu i vidjeti koliko će biti moguće krenuti u redovnu nastavu već sutra, rekao je za srednja.hr Mladen Nikolašević, ravnatelj Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski (PGEŠ).

Gornji kat je upotrebljiv

To je, naime, jedna od škola čije su prostorije poplavljene nakon današnjeg puknuća cijevi na križanju Selske i Baštijanove na zagrebačkoj Trešnjevci. Riječ je o istoj vodovodnoj cijevi koja je pukla za vikend te poplavila ulice i privatne zgrade. Sada je šteta još veća, a osim škole poplavljen je i dom te kuhinja pa će Grad učenicima osigurati sendviče. Nastava u PGEŠ-u danas je otkazana.

– Inače baš nemamo sjajna iskustva s online nastavom, osobno ju nikad nisam podržavao, tako da ću učiniti sve što mogu da na gornjem katu koji je sasvim upotrebljiv i sve je u redu, s ovo učenika koliko imamo da nekako taj prostor prilagodimo i da uspijemo održavati redovnu nastavu, rekao nam je ravnatelj Nikolašević.

Izdvojeni članak
Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Opet pukla cijev na zagrebačkoj Trešnjevci: Ovoga puta poplavila je škola

Nema vode, izmjene u prometu

Kako je priopćeno iz Zagrebačkog holdinga, potrošači u dijelu Selske ceste privremeno su bez vode, a za vrijeme trajanja radova može doći do povremenih poteškoća u opskrbi vodom i u okolnim ulicama. Na terenu su autocisterne s vodom, a do izmjena je došlo i u javnom prijevozu.

– Autobusi linije 109 prometuju izmijenjenom trasom Selskom cestom, Zagorskom ulicom, Ulicom kralja Tomislava, Ulicom Dragutina Golika do Zagrebačke avenije te se vraćaju u Selsku cestu i isto u obrnutom smjeru. S obzirom na to da linija prometuje izmijenjenom trasom, moguća su i odstupanja od reda vožnje, priopćeno je iz Holdinga.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap