Pretraga

[FOTOGALERIJA] Učenici MIOC-a međunarodni prvaci u informatici

A- A+

Juniorski i seniorski tim zagrebačke XV. gimnazije osvojili su prvo mjesto na međunarodnom informatičkom natjecanju koji se za srednje održalo u američkom gradu Nashua. Osim dvije pobjedničke ekipe, Intermediate tim zagrebačkog MIOC-a osvojio je drugo mjesto.

Izvor: mioc.hr

Izdvojeni članak

Učenici MIOC-a rasturili na državnom iz matematike

Nakon što su 2014. godine u Denveru osvojili prvo i drugo mjesto, učenici iz MIOC-a ponovno su zaposjeli zlatno postolje na informatičkom natjecanju za srednje škole znanom kao ACSL All-Star 2016 održanom u Americi. Zagrebački timovi na natjecanju koje se održalo 28. svibnja ‘potukli’ su konkurenciju iz cijeloga svijeta i u dvije kategorije uzeli prvo te jedno drugo mjesto.

Kako je Google bio generalni sponzor natjecanja, uspješni gimnazijalci na čelu s profesorom Nikolom Dmitrovićem za svoj su uspjeh nagrađeni s deset ‘Chromebook-ova’, a škola je dobila ‘Kindle e-book reader’.

Tijekom boravka u SAD-u, informatički genijalci imali su cjelodnevni program ispunjen raznim događanjima pa su u sklopu putovanja posjetili cijenjeno Sveučilište ‘Harvard’ u pratnji Joška Silobrčića, privatno istraživačko Sveučilištu ‘MIT’ gdje su gostovali kod poznatog profesora Marina Soljačića, a bili su i u posjetu bostonskoj podružici hrvatske kompanije ‘Repsly’. 

Povratak zagrebačkih gimnazijalaca predviđen je za 31. svibnja u 19:15 u Zračnu luku u Zagrebu. 

[FOTOGALERIJA] Učenici MIOC-a međunarodni prvaci u informatici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap