Pretraga

Fuchs o sankcijama za one koji se odbiju testirati: Otkazi nam nisu u prvom planu

A- A+

U utorak se uvode obvezne COVID potvrde u obrazovnom sustavu. Oni koji ju nemaju, morat će se testirati dva puta tjedno. Ministar Fuchs otkrio je koliko će djelatnika školstva morati na testiranje te što će biti s onima koji testiranje odbiju. Dodao je da ne očekuje probleme i prosvjede ispred škola.

Foto: Pixabay | srednja.hr

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs danas je posjetio Interliber te je ondje rekao kako ne očekuje velike probleme s uvođenjem COVID potvrda u sustav obrazovanja od utorka, prenosi RTL.hr.

– Nekih problema će biti kako to već je kad se nešto uhodava. Ne znam što misle da će se zbivati. Mi znamo vrlo dobro koliko našeg osoblja bi se trebalo testirati, po našim evidencijama je to 22 i pol tisuće ljudi. Ne vjerujem da će biti velikih pretjeranih problema, rekao je Fuchs za RTL.hr.

Izdvojeni članak
minista radovan fuchs

Uvođenje COVID potvrda u škole i fakseve odgođeno za utorak: Fuchs odgovorio što je sa studentima

Također je odbacio navode pojedinih sindikata koji tvrde da nisu dobili detaljne upute kako će se nove mjere provoditi. Kako navodi RTL.hr, objasnio je i što će biti s onima koji će se odbiti testirati.

– Oni koji se ipak ne žele ni cijepiti ni testirati neće moći ući u prostorije institucija. Ja ne znam što netko može napraviti koje kakvih povreda u radnom pravu pa da na kraju zaradi otkaz, ali je sigurno da u donošenju ovih mjera otkazi nam nisu bili u prvom planu, izjavio je Fuchs za RTL.hr.

Izdvojeni članak

Školski sindikat pitao članove žele li prosvjedovati protiv COVID potvrda, otkrili rezultate te ankete

‘Ministarstvo će financirati testiranja’

Dodao je i kako ne očekuje prosvjede pred školama.

– To nije prevelik broj ljudi koji to treba napraviti tako da ne vidim zašto bi to bio jako veliki problem, poručio je Fuchs za RTL.hr.

Pojasnio je i da će testiranje djelatnika u obrazovanju biti plaćeno.

– Škole će nam poslati račun o provedenim testiranjima i Ministarstvo će onda doznačiti novac na račun škole, rekao je Fuchs za RTL.hr.