Pretraga

Gejmerski turnir osam tehničkih fakulteta iz cijele Hrvatske: Studenti će se natjecati dva i pol mjeseca

A- A+

Na prvom Esport turniru sudjelovat će osam tehničkih fakulteta iz cijele Hrvatske te će tijekom dva i pol mjeseca odmjeriti snage za pet naslova. U četvrtak, 7. listopada, prvi je dan Superology Student Esports Tournamenta, a studenti se bore za naslove FIFA 21, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League, League of Legends i PUBG: Battlegrounds.

Foto: Unsplash; Florian Olivo

Čak dva i pol mjeseca trajat će natjecanje osam tehničkih fakulteta iz Hrvatske. Radi se o prvom turniru Superology Student Esports Tournament. Studenti će se boriti za čak pet naslova, FIFA 21, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League, League of Legends i PUBG: Battlegrounds. Prvi dan turnira je ovog četvrtka, 7. listopada.

– Odmak od sličnih natjecanja prepoznaje se u činjenici da se u svim naslovima natječe isti tim, odnosno šest igrača koji predstavljaju svoj fakultet. Ovim potezom naglasak turnira stavljen je na povezivanje studenata i promociju esporta u regiji naspram profesionalnog nadmetanja u samo jednom naslovu, stoji u priopćenju.

Pobjednik svom fakultetu osvaja streaming opremu

FIFA 21 igra se na Playstationu 1 na 1, dok se ostali naslovi igraju na računalu. U CS:GO-u i LoL-u timovi će odmjeriti snage 5 na 5, PUBG: Battlegrounds igraju 4 člana tima, dok se u Rocket League-u natječu 2 člana. Svakog tjedna natjecanja igra se drugi naslov te svaki donosi bodove koji se tijekom turnira zbrajaju kako bi odredili finalnog pobjednika cijelog turnira.

Tim koji bude proglašen ukupnim pobjednikom turnira svome će fakultetu osigurati profesionalnu streaming opremu kako bi se dalje popularizirao esport na tom fakultetu, dok će i tjedni pobjednici biti nagrađeni nagradama sponzora.

Izdvojeni članak

Novska privlači sve više učenika zbog gejminga pa rade novi učenički dom

‘Želimo mladima u Hrvatskoj omogućiti kontakte sa svjetskim tech firmama’

– S fakulteta u tech firmu koja razvija softverske proizvode po standardima Silicon Valleya. Transfer iz Hrvatske u London, San Francisco ili neki drugi svjetski tech hub. Rad s najboljima i stjecanje ownershipa nad svojim radom, svojim odlukama i odgovornostima. To su prilike koje dugoročno želimo omogućiti ambicioznim mladim ljudima u Hrvatskoj, a najbolji način da se bolje upoznamo je upravo kroz esport. Na ovu ideju GoodGamea odmah smo rekli da, rekao je Ivan Klarić, direktor i osnivač Superologyja.

Fakulteti koji će se natjecati su: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište Sjever, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Visoko Učilište Algebra.

Izdvojeni članak
gejmer pred računalom

Tinejdžer se ispisao iz škole da bi mogao igrati najpopularniju videoigru: Otac ga u svemu podržava

Livestream za gledatelje

– Svjesni smo ogromnih potencijala koje donosi ‘gaming industrija’, te ovo smatramo načinom našeg doprinosa prepoznatljivosti iste. Također, ovo vidimo kao izvrsnu priliku i za dodatna umrežavanja što je isto jedan od razloga zbog kojeg želimo dati podršku njihovom sudjelovanju na ovom ili sličnim natjecanjima. Nadamo se, kao i do sada, uspješnom plasmanu našeg tima, a svim sudionicima želimo puno sreće, zanimljivih druženja i dobru zabavu, poručila je Marina Klačmer Čalopa, profesorica s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu.

Live stream će svakog dana natjecanja početi u 18 sati, a moći će se pratiti na službenim kanalima Superology Student Esports Tournamenta – Twitchu i YouTubeu.
Osim nagrada, za natjecatelje organizatori turnira osigurali su i nagrade za gledatelje koji će imat priliku osvojiti nagradu svakog dana streama.