Pretraga

Tinejdžer se ispisao iz škole da bi mogao igrati najpopularniju videoigru: Otac ga u svemu podržava

A- A+

U kući, u malenom gradu Sudbury okruga Ontario u Kanadi, na dnu hodnika nalazi se malena soba. Soba šesnaestogodišnjeg Jordana Herzoga, na prvi pogled običnog tinejdžera. No, on je sve samo ne običan. Dok njegovi kolege sjede u školskim klupama i odbrojavaju minute do zadnjeg zvona, on je od obrazovanja odustao, a umjesto toga većinu dana igra trenutno najpopularniju videoigru na svijetu – Fortnite. To nije sve. Otac ga, naime, u svemu podržava, piše Boston Globe.

Foto: Pixabay

Ispišeš se iz škole i po cijeli dan igraš videoigre. Zvuči kao raj za mnoge tinejdžere. Jordanu Herzogu, 16-godišnjem Kanađaninu iz Sudburyja, to je svakodnevica. Prošle se godine, naime, uz blagoslov oca, i nešto protivljenja majke, ispisao iz srednje škole da bi mogao što više vremena posvetiti – igranju videoigre Fortnite, piše Boston Globe.

Igra pod nadimkom Crimz, a toliko je dobar da se plasirao u samo finale svjetskog prvenstva. U New Yorku će se tako ovoga ljeta boriti za najboljeg igrača Fortnitea na svijetu. Važan je podatak da će najbolji od najboljih biti nagrađen pozamašnim iznosom od 30 milijuna američkih dolara.

Svi su ludi za Fortniteom

Fortnite je online multiplayer koji je izašao 2017. godine. O popularnosti videoigre najbolje govore brojke. Postoji preko 250 milijuna registriranih korisnika, a u bilo kojem trenutku na serveru će se naći oko 8 milijuna gejmera.

‘Želim zaraditi novac da ne moram raditi u životu’

No, Jordanu to nije samo razonoda ili zabava, kako se većini može učiniti na prvi pogled. Nakon razgovora s njim postaje jasno da Fortnite za njega ne predstavlja tek neki tinejdžerski hir, već moguću karijeru.

– Zapravo želim zaraditi dovoljno novca tako da većinu života uopće ne moram raditi, kaže Jordan.

Njegov dan izgleda prilično neobično. Ustaje oko podneva, uglavnom nosi trenerke, a iz svoje sobe ne izlazi puno.

Otac ga odgajao da bude gejmer

Njegov otac Dave Herzog u igranju videoigara vidi još višu svrhu. To ne čudi s obzirom na to da i sam radi u gejming industriji. Slava, novac, uspjeh – sve to, kaže, njegov će sin ostvariti, a to se neće dogoditi igrom slučaja. To je za njega rezultat odgoja i pripreme kojima je podvrgnuo svog sina Jordana.

S tri godine Jordanu je u ruke dao igraću konzolu, sa sedam godina već je savladao teške videoigre poput one Halo, a s deset je sve pobjeđivao i na ‘playdateovima’ koje je organizirao njegov otac.

– U svome sinu prepoznajem sebe. Predvidio sam ovo prije nego itko drugi, kaže Dave o sinovim gejming uspjesima.

Da ne bi pomislili kako će Jordan u potpunosti ostati bez prilike za obrazovanje, treba istaknuti kako polaže online tečajeve, najčešće u pauzama između gejming sesija na Fortniteu.