Pretraga

Gimnazijalcu zabranili da u školu dođe u bermudama pa je u znak protesta na nastavu stigao u suknji

A- A+

Kako i u Hrvatskoj tako i u zemljama u našem susjedstvu brojne škole imaju pravila odijevanja. No, mnogi čest dvoje oko toga gdje je točna granica primjerenosti. Jedan od takvih dvojbenih slučajeva stiže i iz susjedne Crne Gore, iz Podgoričke gimnazije u kojoj je mladićima zabranjen dolazak u školu u bermudama.

Screenshot: Facebook; Podgorički vremeplov

 

Mladićima iz Gimnazije ‘Slobodan Škerović’ zabranjen je dolazak u školu u bermudama. Za one kojima je taj naziv nepoznat, riječ je o hlačama čija duljina seže nekoliko centimetara ispod koljena. Istovremeno, u toj je gimnaziji djevojkama dozvoljen dolazak u kraćim suknjama.

Izdvojeni članak

Goli aktivizam: Studentica prezentirala završni rad noseći samo donje rublje

Jednog je đaka te škole malo razljutila ova neravnopravnost, pa se u znak protesta na nastavi odlučio pojaviti odjeven u suknju. A sudeći prema komentarima ispod objave Podgoričkog vremeplova, brojni su Crnogorci ovaj oblik protesta podržali.

Inače, sličnu su metodu protestiranja pred točno godinu dana iskoristili su dječaci u britanskom gradu Exeteru. Zbog zabrane dolaska u školu u kratkim hlačama tijekom nesnosnih vrućina, tridesetak se učenika na nastavi pojavilo u suknjama. Njihov protest bio je uspješan, a škola je za novu školsku godinu promijenila spornu odredbu kodeksa odijevanja.

Copy link
Powered by Social Snap